Nieuwste onderwerp

Proefpersoon

Mijn uitkering is in mindering gebracht. Ik moest mijn gereedschap en kampeergerei op Marktplaats zetten. Om abonnee te blijven van de buurtkrant, besloot ik niet te investeren in een blikvangende advertentie. Ik dacht dat zonder blikvangend adverteren er genoeg animo zou zijn voor mijn spullen. Mijn spullen zijn geen afdankertjes, ik wil ze helemaal niet kwijt. Je hoort vaak over miskopen en bedrog van de verkopers op Marktplaats. De ritsen van mijn tent en slaapzakken werken nog allemaal. Ik verhulde geen beschadigingen met plakkertjes of camouflageverf. Al het gereedschap dat ik aanbood, is nog intact. Ik wed dat het merendeel van de adverteerders met een blikvangende advertentie de boel beflikkert en daarmee bovenaan verschijnen bij zoekopdrachten. Tegenwoordig zie ik survival of the fittest in alle lagen van de maatschappij terug. Dat stemt me treurig, nu ik met mijn eigen zwakke positie werd geconfronteerd. 

Puur uit loyaliteit scrolde ik langs alle “fitte” verkopers en kocht ik een niet benoemingswaardig kledingstuk bij een van mijn lotgenoten. De advertentie stond op de achtendertigste pagina. Mijn advertenties waren nog niet gedaald in het dertig-en-verdersegment. 

Nu zal je denken; een buurtkrant abonnement is duurder dan een blikvangende advertentie en mijn keus hierom onverstandig. Het abonnement is inderdaad duurder, maar onverstandigheid is niet een karaktereigenschap waar vanuit ik handel. Het hebben van de buurtkrant is niet onverstandig. Mensen die op buurtkranten abonneren, liggen vaak erg goed in de buurt. Het is een blijk van betrokkenheid. Zelf kun je beslissen of dat dan schijn is of niet. Ik weet dat mijn buren abonnee zijn en de kranten gebruiken als vulling voor het konijnenhok.

Ik heb de buurtkrant omdat er de ‘kortingscoupon! van de week’ in staat, waar en wanneer je oud ijzer en oud witgoed kan afgeven en ik de correspondenties lees tussen de wijkagent en buurtbewoners.
In de uitgave van deze week stuitte ik op een oproep om de medicinale werking van een tropische vetplant te testen. Het onderzoek was eerder uitgevoerd in een land in Afrika. Als proefpersoon kreeg je een behoorlijke vergoeding. Ik meldde me aan en ik haalde meteen mijn gereedschap en kampeergerei van Marktplaats. Ik kocht het via een aangemaakte nepaccount, zodat hopelijk veel mensen teleurgesteld zijn als ze ‘verkocht’ zien staan.

De aanmelding voor de medicinale test liep via een observatiebureau dat ik niet nader mag noemen in verband met aansprakelijkheid, maar ik wil wel graag vertellen dat ze een Nederlandse rivier in hun naam hebben verwerkt. Ik houd ervan als organisaties geografische plekken gebruiken in hun naamgeving. Gister was ik er, in een buitenwijk in een gebied dat ik ook niet mag noemen. Het pand deed me denken aan een Spaanse hoeve. De mensen waren erg vriendelijk. Ik kreeg tips tegen nervositeit, want ik werd plots erg gespannen bij het zien van de vetplant en de injecties.  

Mijn legitimatiebewijs werd gecontroleerd terwijl ik akkoord tekende met de mogelijke gevolgen voor mijn haargroei. De arts leek op een tovergodin. Ze kon me helaas niet vertellen wat dan exact de gevolgen kunnen zijn voor je haargroei. Alleen dat het gaat over de haargroei op benen, rug en gezicht. Ze legde alle fases uit die ik die dag zou doorlopen en gaf me informatie over de nazorg. Ik moet mezelf de komende maand twee keer per dag injecteren in mijn bovenbeen en daarna een dot kindertandpasta er op smeren. Een co-onderzoeker maakte een hersenscan waarvan ik de beelden op een usb-stick heb meegekregen. Ik denk dat niemand in de buurt beelden heeft van zijn eigen hersens. Ik wed dat zelfs onder de Marktplaatsadverteerders met een blikvangende advertentie zo’n bezit weinig voorkomt.  

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.