Nieuwste onderwerp

Oermoeders (17)

Ik lig op de bank in mijn badstoffen pyjama en luister naar John Mayer. Het is op de zachte muziek na stil in huis, ik hoor de klok en de verwarming tikken en adem steeds vijf seconden in en acht seconden uit. Deze ademhalingsoefening is om rustig te worden. Vandaag zou ik mijn kleine teefje ophalen, maar Cees heeft gezegd dat hij me niet meer wil zien. Hij had vrienden in de buurt die alle hondjes in één keer wilden overnemen, voor meer geld. Hij kon niet weigeren, zei hij, en wil er niet over in discussie. In de hoek van mijn woonkamer staat een kleine bench klaar, er liggen hondenspeeltjes in een mandje ernaast, het voer- en waterbakje staan leeg te wachten op niets.

Twee weken geleden vond de afspraak met hem plaats en er is zoveel veranderd in de tussentijd, ik lijk niet meer op de persoon die uit de trein op Groningen station stapte.

Natuurlijk is geld belangrijk, je kunt niet zonder en misschien had Cees financiële problemen. Ik verdedig hem terwijl een pluchekip me vanuit de mand met speeltjes aanstaart. Cees heeft me verleid en nu aan de kant geschoven. Hij heeft me een lichaam gegeven en een leegte achter gelaten. Ik raak mezelf aan op de plekken waar hij dat ook deed, maar zoals je jezelf niet kunt kietelen, kan ik mezelf niet aanraken zoals hij.

Ik heb opnieuw op Marktplaats ingelogd, want de leegte die ik wilde opvullen, is er nog steeds. Ik heb genoeg middagen op de bank gelegen nu. Ik wil een hondje, een pup, die er volledig voor me is. Als ik een hondje heb zal ik gelukkiger zijn. Ik kan naar buiten om te wandelen, op puppietraining nieuwe mensen leren kennen, vaste klant worden bij de lokale dierenwinkel. Ik wil een puppy. Waarom heeft Cees me dit afgenomen? Ben ik te gewillig geweest? Ik wil niet denken aan die middag op de rode bank omdat ik bang ben mezelf door zijn ogen te zien en te begrijpen waarom hij heeft afgezegd.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

verhalen met sterke vrouwelijke hoofdpersonages

Wat luister ik?

Frank Ocean, Solange, Phillip Glass

Wat schreef ik?

poëzie en korte verhalen