Nieuwste onderwerp

Colloquium (12)

‘Phie.’

‘Hm.’

‘Mijn ouders gaan een weekje weg-’

‘Alweer.’

‘Dat van pasgeleden was op uitnodiging van vrienden. Dit is voor henzelf, met z’n tweeën.’

‘Waarheen?’

‘Geen idee.’

‘Dat weet je wel, Joseph. Doe niet alsof je achterlijk bent.’

‘Ik weet echt niet waar ze heen gaan.’

‘Je wilt het niet zeggen, omdat je zelf ook weet hoe ontzettend verwende mensen het zijn.’

‘Ze leven gewoon naar hun vermogen.’

‘Gatver, echt, wat een walgelijke uitspraak.’

‘Huisjes op Belgische vakantieparken zijn walgelijk.’

‘Dit kun je niet zeggen. We hebben die drie dagen niks hoeven betalen. Mijn ouders betaalde alles, tot elk kopje koffie aan toe.’

‘Kopjes slootwater.’

‘Niet iedereen heeft Kona koffiebonen tot zijn beschikking.’

‘Mijn vader zegt elke keer dat hij zo een paar extra pakken bij de bestelling toevoegt.’

‘Ik wil die klote bonen niet.’

‘Niet voor jou, voor je ouders.’

‘Mijn ouders hoeven die klote bonen niet.’

‘Kona bonen, uit Hawaï.’

‘Klote Hawaï.’

 *

‘Mijn ouders gaan naar Hawaï, en-’

‘Je weet verdomme wel waar ze heen gaan!’

‘Dit gaat niet over het aankomend weekje weg. Mijn hemel Phyllis, doe even rustig.
Mijn ouders gaan naar Hawaï. Over twéé maanden.’

‘Heel fijn voor je ouders.’

‘En ze hebben ons uitgenodigd mee te gaan, of we dat willen.’

‘Dat willen we niet.’

‘Ik wil dat wel.’

‘Dan wil jij mee en ik niet. Geef dat maar door.’

‘Dat is raar, ze vragen ons allebei mee.’

‘Eén wil er wel, de ander niet, dat vind ik niet raar klinken. Scheelt ze een vliegticket.’

‘We moeten de tickets zelf betalen.’

‘Wat een bijzondere uitnodiging.’

‘Het is een kleine bijdrage, Phie, gezien het totaal van de reis.’

‘Ik stel voor dat je je ticket van je eigen spaarrekening betaalt.’

‘Je gaat niet mee?’

‘Nee, volgens mij gaan mijn ouders rond die tijd toevallig een midweek naar een huisje. Zij waren eerder met de uitnodiging bedenk ik nu. Hè, wat ontzettend jammer.’

‘Ga fijn creperen in zo’n Belgische krot, Phyllis.’

‘Het wordt Luxemburg dit jaar.
Ik zal wat bonen voor slootwater meenemen. Mijn ouders vinden het fijn als jij ook nog  van een stukje van de door hen volledig betaalde vakantie kan genieten.’

 

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.