Nieuwste onderwerp

Colloquium (11)

‘Phie! Phyllis?

 Phyllis!’

‘Ben jij aan schreeuwen, Joseph?’

‘Ja.’

‘Het werkt niet als je iemand niet ziet, om te gaan roepen.’

‘Ik sta onder de douche, ik ben zeiknat.’

‘Dan droog je je even snel af en kom je naar beneden. Er zitten twee dichte deuren tussen jouw geschreeuw
en mijn oren.’

‘Daar roep ik voor!’

‘Dichte deuren?’

‘Ik kan me niet afdrogen, er liggen geen handdoeken.’

‘Die zitten in de was.’

‘Allemaal?’

‘Ja. Ik heb alles even meegepakt. Er blijft zo’n raar luchtje in een aantal zitten, maar ik weet niet in welke.
Even de hele bups goed heet met hg voor nare geurtjes in sportkleding.’

‘Ik sport niet.’

‘Nee, kun je nagaan.’

‘Die lucht komt niet van mij en nu heb ik geen handdoek.’

‘En sta ik tegen een badkamerdeur te tetteren.’

‘Ik ben zeiknat!’

‘Dan moet je niet gaan douchen.’

‘Ik stonk.’

‘Je sport niet.’

 

‘We hebben die camping handdoeken, die kan ik voor je pakken.’

‘Die vaatdoeken?’

‘Het zijn microvezel reishanddoeken.’

‘Ze zijn even groot als een vaatdoek.’

‘Wil je een vaatdoek?’

‘Daar krijg ik mezelf beter mee afgedroogd dan die synthetische plastic vellen. Wat een klote vakantie was dat.’ 

‘Nee, dat lag aan die handdoeken, wou je zeggen.’

‘Aan diegene die ze gekocht had.’

 *

‘Phyllis. Hallo?
 Ben je nou gewoon weggelopen?’

‘Nee.’

‘Haal je nog een handdoek voor me?’

‘Beter van niet. De koper van de handdoeken wil niet dat het afdrogen klote voor je zal zijn.’

‘Ik ben zeiknat!’

‘Gebruik die slappe zak van je, Joseph.’

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.