Nieuwste onderwerp

Dilemma

Als kind zat ik vaak met het dilemma in mijn hoofd, wat je gaat antwoorden wanneer je ontvoerd wordt en de ontvoerders vragen of ze je linker of rechterhand er af moeten hakken. Je moét kiezen en je bent niet tweehandig. Ik kan zeggen, links zodat ik, in mijn geval, mijn goede rechterhand behoud, maar de ontvoerders kunnen dan juist het tegenovergestelde doen, omdat ze verwachten dat je je goede hand niet zal noemen. Ik kan dus rechts zeggen, als een soort bluf, zodat ze denken dat ik links ben en links er afhakken en ik mijn goede rechterhand overhoud. Alleen kunnen de ontvoerders verwachten dat ik bluf en daadwerkelijk rechts er afhakken, omdat ze weten dat ik wil dat zij denken dat ik links ben door rechts te zeggen. Ik kon hier vele nachten niet van slapen. Een aantal keer legde ik dit dilemma aan mijn ouders voor. Ze wilden niet met me meedenken. Ik moest me niet met zulke onrealistische onheilsfantasieën bezighouden.

Momenteel zitten mijn ouders opgesloten in een gehuurde garagebox. Ik heb ze twee uur gegeven om te beslissen of ik hun linkerhand of rechterhand er af moet hakken. Met het voorleggen van die keus, had ik een machete vast. Een machete vind ik op een bepaalde manier angstaanjagender dan een bijl. Ik denk dat het wel overtuigend overkwam. Ik heb me vooral gefocust op de overtuiging. Zodra ze dit zullen ervaren als een nepsituatie, gaat het hele gevoel van één hand moeten kiezen, compleet verloren. En dat mag niet verloren gaan. Dit is geen nepsituatie.

Met verschillend opvulmateriaal heb ik mijn lichaamsvorm getransformeerd. Ik heb nu een soort bierbuikje door een neppe zwangerschapsbuik van siliconen. Om mijn armen en benen zit glaswol gewikkeld en zijn bijzonder goed in massa toegenomen. In eerste instantie had ik een bivakmuts opgedaan, maar dat vond ik door mijn zichtbare ogen te riskant. Ogen zijn essentieel bij het herkennen van iemand. Nu draag ik een ouderwets gasmasker, dat maakt meteen mijn stem een stuk zwaarder. Bij een logopedist heb ik mijn adamsappel laten masseren, dat schijnt invloed te hebben op je stembanden. Het resultaat is me tegengevallen. Voor de ontvoering belde ik als test met mijn gasmasker op een aantal vrienden. Niemand gaf een blijk van herkenning. 

Ik ben erg benieuwd hoe mijn ouders beredeneren en tot welke keus ze komen. Het zou me het meest verbazen wanneer ze gewoon zeggen hun niet goede hand er af te hakken. Ik merk dat ik als ontvoerder verwacht dat gegijzelden toch een poging tot misleiding doen. Ik weet nog niet of ik daadwerkelijk hun handen er afhak. Eénhandige ouders is niet iets dat ik wil, maar de opmerking van hen over het onrealistische zit me dwars. Als ik het niet doe, blijft het een onrealistische fantasie en zullen mijn ouders altijd hun gelijk kunnen halen. Echt afgehakte handen kunnen dit pas een realiteit maken. Alleen zou mijn vader nog planken in mijn kamer ophangen.       

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.