Nieuwste onderwerp

Colloquium (10)

‘Ik heb ontzettend last van aften sinds een paar dagen.’

‘Die dingen zijn vervelend.’

‘Ik denk dat ik vitaminegebrek heb.’

‘Het schijnt daar niks mee te maken te hebben.’

‘Dat zou ik ook zeggen als ik jou was.’

‘Als je mij was?’

‘Als jij kookt, eten we veel te weinig groente.’

‘Ach, flikker toch op, Joseph.’

‘Wie weet, Phie, duurt het niet lang meer tot mijn lichaam het begeeft.’

‘Kook dan zelf.’

‘Dat red ik niet met werk.’

‘Dan haal je maar vitaminesupplementen.’

‘Op die verpakkingen staat expliciet dat het slechts een aanvulling is op het dagelijks dieet en niet ter vervanging.’

‘Bij mij hoeft er niks aangevuld te worden, dus vervangen lijkt me nogal overdreven.’

‘Jij hebt op werk een heel luxe kantine.’

‘Ik eet daar niet, ik neem lunch van thuis mee, Joos. Een broodje kost daar vier euro.’

‘Zelfs al neem je een fruit smoothie, krijg je al meer vitaminen binnen.’

‘Ik neem geen fruit smoothies.’

‘Groente shake.’

‘Neem ik niet.
 Aften hebben echt niks met vitaminegebrek te maken.’

‘Je kookt met te weinig groente.’

‘Maar daar krijg je geen aften van.’

‘Vergeet de aften!’

 

‘Ludwig krijgt nog beter te eten.’

‘Ludwig is een verwend kutmormel.’

‘Het is een echte Birmaan.’

‘Misschien heeft hij ook last van aften, ondanks het vóórtreffelijke eten van je moeder.’

‘Mijn ouders koken beide voortreffelijk.’

‘Jij kookt nooit.’

‘Ik kan het wel.’

‘Ja? Gaat dat wel met je vitaminegebrek?’

 

 ‘Ik ben er vanavond niet. Ik eet ook niet mee.’

‘Ga je Ludwig vragen of hij aften heeft?’

‘Ik ga vitaminesupplementen halen bij de apotheek.’

‘Kun je daar tegenwoordig ook eten?’

‘Je bent een naar mens, Phyllis, weet je dat? Een naar mens.
 Al vreet ik niks vandaag, hier eet ik niet.’

‘Maar de supplementen zijn geen vervanging, Joos.’

‘Ik ga jou vervangen.’

‘Voor wat? Het kattenvoer van Ludwig?’

‘Dan krijg ik in elk geval meer vitaminen binnen.’

‘Niet minder aften.’

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.