Nieuwste onderwerp

Vrolijk

Otis zegt dat hij zich vandaag met een theedoek moest afdrogen en dat dat niet werkte. Ik vertel over de advertentieposter van een oproep voor een acnemodel met minstens vijf acneplekjes in het gezicht. We komen er niet uit waarover we verder zullen praten en besluiten een quiz op internet te doen over welk broodbeleg we zijn.
‘Je bent een vrolijk pak vruchtenhagel.’ Otis laat me het schermpje van zijn mobiel zien waarop een pak vruchtenhagel met grote ogen confetti in de lucht gooit. ‘Echt vrolijk ben je niet.’
‘Nee, klopt.’  

Otis wil de quiz niet doen, omdat hij bang is een slechte associatie met zijn favoriete broodbeleg te krijgen. Zijn favoriete broodbeleg is schuddebuikjes. ‘Schuddebuikjes is ook vrolijk broodbeleg.’ zeg ik. Otis is vaak vrolijk. ‘Ik word het aller vrolijkst wanneer de schuddebuikjes sompig zijn geworden door de boter.’
‘Bij speculaas op brood gebeurt dat ook.’ Ik kijk nog steeds naar het confettigooiende pak vruchtenhagel. Nu pas zie ik dat hij geen mond heeft. Wel een neus. ‘Schuddebuikjes vind ik vrolijker dan speculaas.’  zegt Otis. Ik kan me in zijn conclusie vinden.  

Otis vraagt of ik schuddebuikjes in huis heb, maar dat heb ik niet. Ook geen speculaas of vruchtenhagel. We eten cracotte crackers met bebogeen. In mijn vriezer vindt Otis nog frambozen. Hij sabbelt op de bevroren vruchten, terwijl ik mijn nagels lichtblauw lak. Ik heb ineens de behoefte vrolijke handen te handen. De teennagels van Otis mag ik ook lakken. Otis’ op een na grootste teen is langer dan zijn grote teen. We zoeken op wat dit zegt over iemand. ‘Je grote teen is onderontwikkeld. Energie kan niet naar buiten.’
‘Daarom slaap ik zo slecht.’ Otis drukt in de wallen onder zijn ogen. ‘Je tweede teen is wel goed ontwikkeld. De tweede teen correspondeert met je hartchakra.’ Met een viltstift teken ik een hartje op de nagel van zijn twee tweede tenen. Mijn eigen teennagels lak ik ook, zodat mij tenen er even vrolijk uitzien als mijn handen. Otis maakt vlechtjes in de kwasten van mijn vloerkleed. ‘Waar word je vrolijk van?’ vraagt hij. Ik wiebel met mijn tenen en zie dat er pluisjes van mijn sokken tussen zitten. ‘Als douchegel een totaal andere kleur heeft dan dat ik dacht dat het zou hebben, ben ik wel even vrolijk.’   

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.