Nieuwste onderwerp

Colloquium (9)

‘Heb jij de Labello?’

‘Nee.’

‘Heb je het gebruikt?’

‘Nee.’

‘Mijn lippen zijn zo ontzettend droog.’

‘De mijne niet.’

‘Dat komt omdat je lippenstift op doet.’

‘Ik gebruik geen lippenstift.’

‘Echt niet?’

‘Nee, nooit gedaan.’

‘Oh. Zou je eens moeten proberen.’

 

‘Ik snap gewoon niks van dat Labello mysterie.’

‘Je heet ook Joseph, niet Sherlock Holmes.’

‘En jij bent dermatoloog, geen cabaretier.’

‘Gelukkig ben ik iemand zonder droge lippen.’

‘Jij hebt gewoon stiekem zo’n minivariant Labello in je handtas.’

‘Labello heeft geen minivarianten.’

‘Iets soortgelijks dan! Iedereen krijgt met dit weer last van droge lippen.’

‘Ik heb een blikje lippenbalsem in mijn handtas.’

‘Kijk, ik wist het. Het goede spul voor jezelf houden.’

‘Ik heb het aangeschaft, omdat jij die Labello altijd meeneemt.’

‘Waarheen?’

‘Ja, Joos, dat weet ik ook niet. Je moeder? De vrouwen van lichte zeden?’

‘Ik ga niet naar de hoeren.’

‘Mag wel hoor, aangezien ik geen “doeltreffend” bedpartner meer ben.’

‘Phie, niet zo gepikeerd. Je weet zelf ook dat je functioneren in bed veranderd is.’

‘Als dat slappe zaad van jouw z’n werk deed, was het me niet zo gaan vervelen.’

 

‘Die Labello hè, als je die meeneemt, doe je die dan in je tas of in je zak?’

‘Ik neem de Labello niet mee.’

‘Jaszak? Of broekzak?’

‘Wat doet dat er toe!’

‘Misschien dat die in de wasmachine zit. Vanmiddag hoorde ik constant getik tijdens het draaien. Erg storend.’

‘Ik doe de Labello in mijn tas.’

‘Heb je je fleece vest dan toch weer in de was gedaan?’

‘Die blauwe?’

‘Ja, dat versleten ding.’

‘Die zit in de wasmachine, ja.’

‘Doe dat nou niet, Joos! Aan de rits zit zo’n groot ijzeren label.’

‘Klopt, ideaal als je handschoenen aan hebt. Kun je goed vastpakken.’

‘Het tikt tijdens de was.’

‘Doe dan oordoppen in als het je zo stoort.’

‘Dan hoor ik de telefoon niet, of de bel. Ik wil omgevingsgeluiden kunnen horen.’

‘Alleen je omgeving, Phyllis, hoeft dat gezeik van jouw niet te horen.’  

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.