Nieuwste onderwerp

Vogeltje (1)

 Toen ik je vond blies je een op één na laatste adem uit. Je lag onder een boom langzaam dood te gaan, de aarde droog, het gras geel. Jij lag in een rare hoek; ik knielde bij je neer. Je keek me aan alsof mijn ogen geweerlopen waren. Door je rare hoek kon je niks anders dan alles ondergaan wat ik van plan was, dus liet je toe dat ik je optilde, je tegen mijn sleutelbenen legde, jouw zachte kopje tegen mijn blote huid.

We liepen van het gras naar de stoep, ik navigeerde automatisch naar huis en bleef naar jou kijken, naar je blauwe veertjes, de roze gloed, en toen
er gebeurde iets, amper, bijna niet waarneembaar, hoe is het mogelijk dat iets wat niet eens wat is een aardverschuiving veroorzaakte. Ik bleef staan. Vlak voor de weg. Voelde dat je adem haalde, keek omlaag, je had je mondje wijd open gesperd. Je wilde piepen maar er kwam geen geluid. Alleen lucht. Je probeerde het nog een keer, lang, en deze keer kwam er een hese, hoge toon. Ik stond daar maar te kijken. Jij, broos hoopje dons, staarde terug. Op centimeters afstand raasden scooters en bussen en vrachtwagenmonstertrucks voorbij, ik voelde en hoorde je in mijn vingers ademhalen en straaljagers door de lucht schieten en mensen schreeuwen en honden blaffen alsof ze iedereen uit elkaar wilden rossen en de wereld was te hard, Boon, en te groot en te boos en jouw leven lag in mijn handen, jouw adem werd mijn adem, blijf, zei ik tegen je, begon naar huis te rennen, durfde je enkel met mijn vingertoppen aan te raken blijf, vogeltje, blijf, blijf, blijf,

blijf, blijf, en ik legde je op mijn hoofdkussen, heel, heel voorzichtig.
Je liet alles gebeuren. Ik deed de deur dicht. Voorlopig mocht hier niemand anders komen dan jij.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Roald Dahl, Etgar Keret

Wat luister ik?

Elbow, Duke Ellington, Charles Bradley

Wat kijk ik?

Her, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Fantastic Mr Fox, Baby Driver, La Vita È Bella

Wat schreef ik?

Skydancer (roman, 2018)

Quote

"You're lucky if you get time to sneeze in this goddam phenomenal world." -J.D. Salinger, Franny and Zooey