Nieuwste onderwerp

Oermoeders (10)

‘De pups zijn zes weken oud. Je kunt er nog geen mee naar huis nemen, maar binnenkort wel, over een maand denk ik.’ Ik knikte. De tepels van de moederhond waren dik en opgezwollen. Ik keek instinctief naar de buikjes van de baby’s om te zien of ze genoeg gegeten hadden. Ik ben nooit moeder geworden en dat vind ik jammer. Dit hondje zal mijn kind zijn, ik zal hem verzorgen alsof ik hem zelf gebaard heb. Ik stelde me voor dat ik door Jack besprongen werd, zijn rode piemel kwam uit zijn buik tevoorschijn. Ik ging op mijn buik liggen en Jack nam me vanachter. Jack veranderde in Cees, ik zat op handen en knieën en hij ademde zacht in mijn oor. Zijn harige, vlezige buik tegen mijn onderrug. Hij kneedde mijn borsten, was stilletjes in zijn genot, aaide mijn haren naar achter, ik was naakt al had ik mijn kleding niet uitgetrokken, lag in een bed dat ik niet kende.
‘Welke pup vind je het leukste?’ Ik keek hem aan. Hij was op de badrand gaan zitten.
‘Je mag wel even in de bench gaan zitten om te ervaren met welke je een klik hebt.’
Hij opende het deurtje voor me, de beestjes keken slaperig naar het geluid, kwamen overeind en waggelden mijn kant op. Ik ging in de bench zitten. Vijf warme worstjes die roken naar karnemelk en scheetjes. Ze klommen op mijn schot en ik voelde hun warmte door mijn kleding heen. Ze beten in de randen van mijn mauwen, in mijn vingers en likte mijn broek. Een van de diertjes, een wit hondje met één bruine vlek kwam als laatste aan.
‘Is die witte een teefje of een reu?’
‘Een teefje. Ze is ook het kleinste, maar wel het zachtaardigste van allemaal, volgens mij.’
Cees stond op, boog zich over het ijzer van de kooi en pakte het vrouwtje met twee handen aan.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

verhalen met sterke vrouwelijke hoofdpersonages

Wat luister ik?

Frank Ocean, Solange, Phillip Glass

Wat schreef ik?

poëzie en korte verhalen