Nieuwste onderwerp

Nieuwjaar

Wat ze allemaal wel niet de lucht in hebben geschoten. Met wild armgezwaai sommen de buurjongens het scala aan projectielen op die ze met strijkers en mortieren tot ontploffing brachten. Pringlesbussen gaan geweldig, leert Floss van de jongens. Haar broertje vertelt dat hij met grondbloemen voetbalde. Het verhaal over de Romeinse kaars die hij in zijn hand hield wordt afgekapt. ‘In je mond stop je die dingen!’ roept een van de buurjongens. ‘Of in je reet.’ Floss plukt aan de kwastjes van een kussen. De buurman vertelt dat ze vorig jaar de as van zijn moeder de lucht in schoten. Gister hoorde Floss dat iemand zichzelf bij het afsteken opblies, maar ze denkt niet dat die echt de lucht inging. De moeder van de buurman ging vast heel hoog. ‘Hoe hoog ging de vuurpijl?’ vraagt ze de buurman. ‘Zo hoog als ons mam wilde.’
‘Die was toch dood?’ Floss’ moeder aait haar over de bol en zegt dat niemand weet wat dode mensen allemaal kunnen. 


‘Ik heb mijn twee voortanden de lucht ingeschoten.’ Floss trekt haar bovenlip omhoog zodat iedereen het gat in haar mond kan zien. De buurjongens kijken haar glazig aan. Haar broertje knikt driftig van ja wanneer de buurman begint te lachen. Er worden vragende blikken geworpen richting de moeder van Floss, maar die blijft onverstoord de rits van haar tas bestuderen. ‘Met een vuurpijl hebben papa en ik ze er uitgetrokken.’ De buurman zoekt weer oogcontact bij Floss’ moeder. Die antwoordt met een geforceerd lachje. ‘Aan de vuurpijl zaten touwtjes en die knoopte papa aan mijn tanden en toen ging de pijl omhoog en die trok ze er zo uit!’ Floss spreidt haar mond nog wijder open om te laten zien dat echt allebei de tanden er niet meer zitten. ‘Ze gingen heel hoog. Veel hoger dan alle dode mensen bij elkaar willen gaan.’  

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.