Nieuwste onderwerp

Colloquium (8)

 ‘Je vader gunde me geen blik waardig vanochtend.’

‘Onzin, Joseph, dat maak jij er zelf van.’

‘Die man mag mij helemaal niet.’

‘Klopt.’

‘Hier, jij ziet het ook.’

‘Ik zie het niet, ik weet het.’

‘Hoe weet je dat? Heeft hij gezegd dat hij me niet mag?’

‘Ja. Mijn vader zegt alles.’

‘Hij heeft anders niks gezegd over het kerststukje dat ik voor ze had meegenomen.’

‘Jawel, net na het eten, in de keuken. Hij vindt het een afgrijselijk stuk decoratie.’

 

‘Ik vind het afgrijselijk wanneer mensen niet eerlijk iets in je gezicht zeggen.’

‘Hij wil je niet van slag maken.’

‘Ik raak niet van slag van jouw vaders eerlijkheid.’

‘Je was anders behoorlijk gepikeerd na te hebben gekookt met het familiefeest.’

‘Dat had niks te maken met eerlijkheid, dat was oneerbiedig.’

‘Joos, jij bent gewoon opgegroeid in een heel zachtaardig gezin. Een veel te beschermend milieu voor een kind.’

‘Nee, die terrorfamilie van jou heeft je goed gedaan.’

‘Ik vind mezelf een zeer stabiel persoon.’

‘Als er geen gevoel is ontwikkeld om op te bouwen, valt er ook weinig om instabiel te zijn.’

‘Gelukkig stort jij zo af en toe in.’

‘Ik ben niet ingestort.’

‘Met wederopbouw kan men een heel eind komen.’

‘Er heeft nooit enige vorm van instorting plaatsgevonden, Phie!’

‘Bijzonder hoe alles zo z’n charme heeft, ook een ontkenningsfase.’

 

‘Ik heb het helemaal niet nodig om dingen te ontkennen.’

‘Je ontkent dat het je raakte dat mijn vader je zalmsoufflés niet lekker vond.’

‘Hij vond ze buitengewoon walgelijk.’

‘Ja.’

‘De zalmsoufflés waren buitengewoon walgelijk en het was een buitengewone prestatie om eten zodanig te bereiden dat een levenslang dieet van Ludwigs uitwerpselen zijn voorkeur zou hebben.’ 

‘Het raakt je nu weer, ik zie het aan je.’

‘Jij ziet helemaal niks aan mij.’

‘Je bent overstuur.’

‘Ik ben boos, Phyllis, dat is iets anders dan overstuur zijn.’

‘Het is lastig wanneer emoties door elkaar gaan lopen.’

‘Het is schijnbaar lastig om te zeggen dat je het eten wat minder lekker vond.’

‘Die zalmsoufflés waren echt goor, Joos.’

‘De oven bij je ouders was ik niet gewend.’     

‘Mijn vaders eerlijkheid ben je niet gewend.’

‘Ik weiger aan zulk oneerbiedig te wennen.’

‘Ik hanteer graag diezelfde eerlijkheid.’

‘Aan jou zal ik nooit wennen.’

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.