Nieuwste onderwerp

Colloquium (7)

‘Ben je nog langs de bloemist geweest’

‘Nee, waarvoor?’

‘Een kerststukje voor mijn moeder.’

‘Zou ik dat halen?’

‘Ja, na je werk. En wijn en scheermesjes zou je halen.’

‘Ik heb wijn gehaald. Een Merlot en nog twee huiswijnen.’

‘En mijn scheermesjes?’

‘Die ben ik vergeten.’

‘Ik moet me scheren.’

‘Klopt, dat je nu hebt, kan echt niet meer.’

‘Dat weet ik, Phyllis, maar ik moet nu een kerststuk voor mijn moeder halen.’

‘Haal dan gelijk scheermesjes.’

‘Ja, want die hebben ze bij de bloemist.’

‘Je kunt toch gewoon naar de supermarkt gaan. Daar hebben ze ook kerststukjes.’

‘Waarom heb jij die dan niet meegenomen?’

‘Ze waren echt spuuglelijk. Ik vind kerststukjes sowieso afgrijselijk.’

‘Het gaat om het gebaar.’

‘Van dat soort gebaren wordt toch niemand blij.’

‘Er zijn mensen die kleine dingen waarderen.’

‘Dan had die koelkast voor je ouders wel een slag kleiner gekund.’

‘We hadden korting, Phyllis.’

‘Met die vijfentwintig euro heb je zo’n antikrabsticker gekocht.’

‘Anders had Ludwig nu allang de lak van dat ding beschadigd.’

‘Ik denk dat Ludwig het niet zo heeft met grote gebaren.’

 

‘Hadden ze nog veel staan bij de supermarkt?’

‘Van wat?’

‘Kerststukjes, Phy, mijn hemel!’

‘Oh, jouw hemel. Ja, genoeg. Niemand koopt die dingen.’

‘Heb jij een beter idee dan?’

‘Ik heb een kerststol meegenomen.’

‘Van de bakker?’

‘Nee, de supermarkt.’

‘Kerststollen moet je niet halen bij de supermarkt. Er zit nooit echt amandelspijs in.’

‘Het gaat om het gebaar.’

‘Geef je ouders maar stollen met witte bonenspijs.’

‘Voor mijn ouders hoeven we niks mee te nemen, Joos. Zij vinden onze aanwezigheid al een heel mooi gebaar.’ 

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.