Nieuwste onderwerp

Droesem

Niet elke dag, maar soms voordat Eva de deur achter zich dichttrekt, kijkt ze haar kamer rond en probeert te bedenken hoe haar spullen eruit zouden zien als zij vandaag zou sterven. Het onopgemaakte bed, de pantoffels ernaast, een ontbijtbord met een mandarijnenschil, een verdwaalde koffieboon op het aanrecht. Haar vader zou de eerste zijn – welk pad zou zijn blik afleggen, waar zouden zijn ogen blijven hangen? De weegschaal half onder de wastafel weggeschoven, de vijf markeerstiften op kleur gesorteerd op haar bureau.

Waaruit blijkt dat zij het is, die hier woont? De kamer een achteloos opgebouwd ikea-showmodel, een trui van de Zara over de rugleuning van de bank, een halflege fles Chardonnay in de koelkast. Het brandalarm dat al weken op de keukentafel op nieuwe batterijen ligt te wachten. Het whiteboard met een lijstje boodschappen: ‘tomaten – eieren – wc-papier’.

Op de keukentafel vandaag het bewijs dat Jochem er was: een koffiekopje met een dikke laag suikerdroesem op de bodem, een lege fles sportdrank zonder dop, twee grote vellen papier met wiskundige formules van toen hij haar probeerde uit te leggen hoe je kunt zien of een willekeurig groot getal deelbaar is door zeven.

Naar het volgende deel
Naar het eerste deel

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Autumn (Ali Smith), Jij zegt het (Connie Palmen), en zoals elke winter een poging tot Anna Karenina (Tolstoj)

Wat luister ik?

Eeuw van de Amateur, Echt gebeurd, Invisibilia

Wat schreef ik?

Nog een heleboel meer op harlynnbouma. wordpress.com

Quote

'Je bent lekkerder dan je kijkt.' - Winnie de Poeh