Nieuwste onderwerp

Tortellini

Eerste: Link
Vorige: Link

 

Onze grootste angst is werkelijkheid geworden. Er ratelt iets onder de auto. We zijn allebei doodsbang dat het iets ergs is, dat we de auto terug naar Nederland moeten laten brengen, dat onze vakantie in de tweede week al stuk loopt.
Daar komt nog eens bij dat we op een stomme camping overnachten. De staf is vervelend. Volgens hen was onze daktent hetzelfde als een camper en dus 10 euro duurder. Ook wilden ze onze paspoorten bij zich houden wat technisch gezien illegaal is, maar toen we dat zeiden haalden ze hun schouders op en zeiden dat we gerust ook ergens anders heen konden gaan. We kunnen alleen nergens anders slapen want er is maar één camping in Milaan en alle Airbnb’s zitten vol of zijn duizend euro.

We zitten in onze campingstoeltjes te balen.
‘Laten we maar gaan koken voor het donker wordt,’ zegt Jurriaan.
Vanochtend, voor het noodlot toesloeg, zijn we naar een beroemd overdekt marktje in Modena gegaan. De hele stad koopt daar parmigiano reggiano en handgemaakte tortellini.
Wij liepen er als twee heertjes rond, proefden kaas en rauwe pasta.
Nu zijn we bij schemering aan het snijden en bakken en koken en garen. Kamperen met een gasfornuis is niet zo erg als ik aanvankelijk had gedacht.

Thuis vind ik het altijd erg moeilijk om voor mezelf te koken. Bedenken wat ik ga eten, boodschappen doen, koken. Ik gooi ook niet even drie aardappels in een pan en noem het een maaltijd. Mijn ouders hebben me opgevoed met goed eten en dus voelt het als heel normaal om goed eten te willen maken. Het kost alleen altijd zo veel tijd en energie.

Met Jurriaan is het makkelijker. Hij heeft er altijd zin in en neemt niet genoeg met gewoon een broodje.
En het helpt.
Als ik mijn eerste hap neem van de handgemaakte tortellini met de beste soort Parmezaanse kaas in de wereld voelt alles weer wat beter. We zitten op een donkere, ongezellige camping en de auto is misschien stuk, maar ik heb heerlijk eten en we zijn samen en opeens is alles oké.

 

Het vervolg: Jasje

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Ender's Game, Game of Thrones, The Magicians

Wat vind ik?

De zin 'Ik heb geen tijd' is onzin

Wat luister ik?

Reply All, Here Be Monsters, The Memory Palace

Wat schreef ik?

'Het geheugen van een olifant', prentenboek met Jan Jutte, uitgeverij Lemniscaat (2018)

Quote

Far and away the best price life has to offer is work hard at work worth doing - Theodore Roosevelt.