Nieuwste onderwerp

Vis

Je ademhaling is onregelmatig, Vis. Ik weet dat je niet slaapt. Het heeft geen zin om te doen alsof. Ik lig al dagen over je heen, ik weet precies hoe je lichaam in volledige ontspanning aanvoelt. Een enigszins intelligent mens zou ook meteen zien of je daadwerkelijk slaapt of niet, maar goed, bij je vader denk ik overigens dat het desinteresse is. Jij hebt altijd je ogen dicht dus je ziet het niet, maar die man neemt duidelijk niks waar van jouw hoedanigheid. Überhaupt van iets hier. Volgens mij zegt hij ook “goede nacht” als je slaapkamerdeur een voorraadkast vol met krulvermicelli en servetten zou openen. Ik meen het Vis, je vader wenst een doodlopende deurpost goede nacht. En hij is intelligent.

Jij bent ook intelligent, Vis. Je gedrag is stompzinnig. Los van je mentale ontwikkeling is het op fysiek gebied gewoon niet slim wat je doet. Ik weet niet of je het zelf merkt, maar je bent lichamelijk echt in verval aan het raken. Je stinkt. Je eet te weinig. Je spiermassa neemt af. Je kunt een lijf niet dagen achtereen in bed laten liggen, Vis. Ik ben aan mijn taks. Bij de ontzettende puinhoop waarin ik me al maanden bevind, heb ik me neergelegd. En dat is niet even iets kleins waar je je overheen moet zetten want het is niet klein,het is hier een grote teringbende. Jij hebt je ogen dicht maar je kamer is echt vies, zorgelijk vies. De plek waar de verwarmingsbuis lekt is een broedplaats van schimmels. Hetzelfde geldt voor de binnenkant van je raamkozijn. Dat raam is al weken niet opengezet voor frisse lucht. Alle condens en jouw uitgewasemde lichaamsstoffen hebben het hout veranderd in weke stukken beschimmeld kozijn.

Het omslagpunt was vorige week; dinsdag of woensdag. Je doet het rolgordijn niet meer open en ik heb vaak geen idee of het dag of nacht is. Weet jij het, Vis, want ik weet het niet meer. Ik weet alleen dat ik vol zit met smoezelig uitgeslagen vlekken van je zweet en dat er bij het voeteneind een bidon ligt, gevuld met jouw urine. Ik heb geen idee meer of de schimmel, de etensresten, je pis of dat jij het zelf bent die me aantast. Ik ben constant gehuld in die penetrante zuurwalm en mijn overtrek begint zich aan je lijf vast te koeken. Je moet je aan iets anders gaan vastklampen, Vis. Niet aan de hoop dat je vader op de rand van je bed komt zitten en je over je kruin kroelt. Jij hebt je ogen dicht en ziet niks. Je vader heeft zijn ogen open en ziet niks.

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.