Nieuwste onderwerp

Oermoeders (5)

Cees nam een grote slok van zijn cola. Te groot, want ik zag hoe hij met moeite de prikkende drank binnenhield en er tranen in zijn ogen opwelden. Hij probeerde het snel door te slikken, dit lukte waarna hij luid kuchend met zijn vuist op tafel sloeg. De drank was door het slikken niet zijn keelgat, maar zijn luchtpijp ingeschoten. Hij kneep zijn ogen stijf dicht, Roxan en Jack waren onder de tafel vandaan gekomen om te kijken wat er met hun baas aan de hand was. Cees legde zijn hoofd in zijn nek en proestte verder. Ik vroeg me af of ik iets moest doen. Zelf wil ik dat mensen er zo min mogelijk aandacht aan besteden als ik me verslik. Verslikken voelt voor mij als compleet falen, alsof je zo slecht bent in leven dat je niet eens normaal een slok drinken of eten kunt nemen. Cees was ondertussen rood aangelopen, de honden hadden hun koppen op zijn bovenbenen gelegd en keken bang naar Cees’ tomaatkleurige hoofd. Ik dacht opeens aan hoe zijn lijk van de stoel af zou glijden en dan onder tafel zou liggen, zijn zware mannenlichaam dat ik met geen mogelijkheid kon verstoppen. Ik sprong op, ging achter hem staan en legde mijn armen om zijn middel. Ik maakte van mijn linkerhand een vuist en pakte deze met mijn rechterhand beet. Ik drukte hard in zijn buik, die zachter was dan ik dacht. Daarna bewoog ik mijn handen opwaarts waardoor er een ademstoot ontstond en Cees zijn cola uitspoog over de eettafel. Ik rook kamperfoelie en zag dat een van zijn witte haren had losgelaten en nu in een perfecte krul op mijn arm lag.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

verhalen met sterke vrouwelijke hoofdpersonages

Wat luister ik?

Frank Ocean, Solange, Phillip Glass

Wat schreef ik?

poëzie en korte verhalen