Nieuwste onderwerp

Badparels

Augustus
Vandaag had ik weer een teek. Hij zat in mijn knieholte. Ze zitten daar vaak, het is daar lekker warm. Ik ken alle plekjes waar ze het fijn vinden, omdat mama op vakantie elke avond een tekencontrole bij ons doet. Als het al donker is doet ze een zaklamp op haar hoofd. Ze lijkt dan op een mijnwerker. Haar haar gaat dan heel raar zitten. Dat vind ik grappig.
Ik ontdekte de teek zelf. Papa vond dat knap van mij, omdat de teek nog heel klein was. Ik wilde weer verder zwemmen, maar dat mocht niet van mama. Ze zegt dat je een heel erge ziekte kunt krijgen van teken. Ik heb papa hem eruit laten halen, omdat ik boos was op mama. En papa doet het gewoon met zijn vingers, dat vind ik veel stoerder. Toen hij eruit was liet papa hem lopen op een tissue en kon ik hem goed zien. Daarna maakte papa een propje van de  droge tissue met de teek er in en verbrandde het. Het vuur brandde heel mooi door de tissue maar ik hoop dat papa het bij de volgende teek niet doet. Ik ben helemaal niet ziek geworden van de teek.

September
Lippie is dood. Vanmiddag lag ze stil in het hok. Ik dacht dat ze sliep en aaide alleen Pip. Ik wilde haar niet wakker maken. Het is irritant als iemand je wakker maakt. Ik prikte met mijn vinger in Pips hangende bef. Pip is een heel dik konijn. Lippie was ook dik. De boer waar we ze gehaald hadden, zei dat het dwergkonijntjes waren. Papa zegt nog vaak dat we zijn opgelicht.
Eigenlijk was ik naar binnen gegaan, omdat ik Lippie niet meer wilde zien, maar dat vond ik zielig voor haar. Mama zei dat ik Lippie ook in mijn hoofd mocht troosten. Ik ben toch teruggegaan. Als iedereen in zijn hoofd zou troosten gaat iedereen in z’n eentje dood.
Papa had Lippie vast. Haar hele lijf ging wild heen en weer. Ze schopte met haar poten en haar kopje bewoog heel gek. Papa’s handen waren wit, zo hard hield hij haar vast. Ik rende naar binnen omdat ik moest huilen. Ik vond het eng om Lippie te zien en ik vond papa eng. Om het goed te maken ga ik Lippie elke dag in mijn hoofd troosten.

Januari
We zijn bij opa geweest. Het was saai en mijn zusje en ik hadden steeds ruzie over wie er in de schommelstoel mocht zitten. Opa lachte om ons. In de auto terug hoorde ik papa tegen mijn broer vertellen over de oorlog in opa’s land vroeger en dat opa de kat van de buren sloeg. Ik vind het zielig voor opa dat hij hele erge dingen heeft meegemaakt, maar ik vind het ook een beetje zielig voor de kat. Ik hoop dat de pijn bij de kat snel weer over ging.

Maart
Ik ben verdrietig. Mama vroeg waarom ik zo’n triest gezicht had maar ik durfde niet te zeggen wat ik heb gedaan. Ik denk dat ze boos wordt als ze het weet. Ik ben ook boos op mezelf.
Er zat een lieveheersbeestje op mijn fietsbel. Ik aaide hem met een vinger en zijn harde gladde lijfje voelde raar. Soms mag ik badparels in bad en die voelen hetzelfde. Een badparel kun je heel goed kapot laten knappen. Het leek me grappig om dat ook met het lieveheersbeestje te doen. Nu ben ik verdrietig want het was helemaal niet grappig. Ik wil nu ook niet meer met badparels in bad en daar ben ik ook een beetje verdrietig over.   

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.