Nieuwste onderwerp

Oermoeders (4)

Ik volgde de honden de kamer binnen. Mijn schoenen bleven aan het linoleum kleven en maakten een krakend geluid toen ik ze lostrok.
‘Wat wil je drinken?’ vroeg hij. Ik liep naar de koelkast, trok de deur open en zocht naar een fles witte wijn. Ik vond een fles rosé tussen de curry en een grote pot augurken en gaf die aan hem door met de hals naar hem te wijzen. Hij zei niets al was het pas twaalf uur ‘s ochtends, nam de fles aan, pakte een wijnglas en schonk in. De drank klotste de bel in. Ik nam plaats aan de donkerhouten keukentafel. De krant van die dag lag open op een artikel over de coalitie, Rutte lachte me met zijn scheve bek tegemoet. Ik vouwde de krant dicht. Cees had voor zichzelf een glas cola ingeschonken en kwam tegenover me zitten.
‘We gaan zo naar de pups, hoor. Eerst even zitten.’
Roxan en Jack wrongen zich onder de tafel. Ik voelde hoe een van de honden zijn kop op mijn schoot legde, het was Roxan, en ik aaide haar achter de oren en over haar neus. Ze kwijlde op mijn broek, haar kwijl rook naar regen.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

verhalen met sterke vrouwelijke hoofdpersonages

Wat luister ik?

Frank Ocean, Solange, Phillip Glass

Wat schreef ik?

poëzie en korte verhalen