Nieuwste onderwerp

Oermoeders (3)

Cees nam me mee naar zijn huis in Schildwolde. Een jaren ’80 woning bestaand uit grijze bakstenen. We hoorden de honden al blaffen toen we het erf opreden. ‘Welkom,’ zei hij terwijl hij voor me uit liep richting het huis. De tuin was een herfstige rommel, rood- en geelgekleurde bladeren dwarrelden als sneeuw om ons heen.

‘Je kunt Roxan en Jack het beste negeren nu, dan kunnen ze rustig aan je snuffelen en word je niet gebeten.’ Hij deed de deur open, ik stapte naar binnen en bleef stilletjes staan. Roxan duwde gelijk haar neus tussen mijn benen, Jack liep rondjes om me heen, inspecteerde mijn lichaam als bij de douane op Schiphol. ‘Oké, ze zijn aan je gewend,’ zei Cees toen de beesten mee met hun baas de woonkeuken binnenliepen.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

verhalen met sterke vrouwelijke hoofdpersonages

Wat luister ik?

Frank Ocean, Solange, Phillip Glass

Wat schreef ik?

poëzie en korte verhalen