Nieuwste onderwerp

Oermoeders (1)

Ik zag Cees voor het eerst op Groningen station. Hij stond bij de Kiss & Ride tegen een zwart busje geleund, zijn witte haren als een wolk om zijn hoofd. Hij was knapper dan op de foto’s. Ik leerde hem kennen via Marktplaats, hij had een nestje boxers en ik de wens voor een pup. We hadden eerst contact over zijn honden, hoeveel hij er heeft en hoe lang hij ze al fokt. Hij stuurde lange berichten terug, waarin hij zinnen typte als: ‘Ik berispte Jack vandaag toen hij onze poes beet omdat zij zijn eten op had, en Jack is hongerig, altijd hongerig.’ Ik moest het werkwoord ‘berispen’ opzoeken in het woordenboek en voelde me gevleid door de aandacht die hij besteedde aan de berichten en daarmee aan mij. Ik vertelde op mijn beurt dat ik een pup wil die me gezelschap houdt nu ik met pensioen ben. De dagen voelen sinds ik niet meer werk als een lange sliert kralen die allemaal dezelfde kleur hebben. Naast het doen van boodschappen en de was, heb ik weinig om handen. Ik probeerde een origamiclub, maar vergiste me in de moeilijkheid van het vouwen, het gepriegel. Ik vertelde hem dat mijn kinderen allebei al jaren in het buitenland wonen, zo ver weg dat ik ze maar één keer in de twee jaar kan opzoeken.

Cees nodigde me uit naar Groningen te komen om de nu zeven weken oude hondjes te bekijken, en er als eerste een te kiezen. Hij schudde me stevig de hand. Ik zei: ‘Kunnen we niet even knuffelen? Na al ons mailcontact lijkt dat me fijn.’ Hij knikte en glimlachte. Door de lach werden zijn wangen een beetje omhooggeduwd en er verschenen paarse kringen onder zijn ogen. Hij pakte me bij mijn heupen en trok me tegen zich aan. Ik ademde diep in en rook de geur van aftershave en natte hond. Hij was langer dan ik dus ik ging op mijn tenen staan en legde mijn hoofd op zijn borst. Hij maakte zich als eerste los uit onze omhelzing en zei: ‘Fijn dat je er bent, Marijke.’ Hij liep naar passagierskant van het busje en hield de deur voor me open.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

verhalen met sterke vrouwelijke hoofdpersonages

Wat luister ik?

Frank Ocean, Solange, Phillip Glass

Wat schreef ik?

poëzie en korte verhalen