Nieuwste onderwerp

Gordijnstof (5/5)

Antwoord op poging vier – e-mailbericht Bureau Spoorbouwmeester

Beste Oof,

om te beginnen wil ik u ten eerste zeggen dat het mij als Spoorbouwmeester, en ons als Bureau Spoorbouwmeester, heuglijk stemt dat u het reizen met de trein positief ervaart. 

Ten tweede kan ik melden dat wij inderdaad onafhankelijk functioneren van NS (en ProRail) en niet eenzelfde beleid hanteren. Hierbij is wel van belang dat wij onafhankelijk zijn maar nauw samenwerken met NS. Om deze reden laat ik mij niet uit over de beleidsvoering van NS. Ik hoop dat u hier begrip voor heeft. 

Ten derde bedank ik u voor de interesse in mijn gordijnbelevingswereld. Echter vind ik dit iets waar ik als Spoorbouwmeester liever niet op in ga. Ik houd werk en privé strikt gescheiden. Ook hiervoor vraag ik u begrip te hebben. 

Ten vierde help ik u graag verder met u bemachtiging van de stoelstofbekleding. De uitkomst zal u helaas niet verblijden. Het zit zo, Oof, dat wij geen informatie verschaffen over waar wij onze materialen, dus ook de stof bestemt voor bekleding, importeren. In het verleden hebben wij te maken gehad met negatieve uitlatingen over arbeidsomstandigheden.   

Ik heb, tot slot, iets dat hopelijk uw pijn kan verzachten. Graag wijs ik u op de brochure over upcycleproducten op de site van de NS. Aan de hand van upcycling (oud materiaal een tweede leven geven) worden er van diverse treinmaterialen nieuwe producten gemaakt. Zo weet ik dat er fotolijstjes en spelletjes van oude dienstregelingsborden zijn. Voor u zijn wellicht de tassen of kussens van de stoelbekleding een bevredigend alternatief. Zo kunt u toch de trein in uw woonkamer laten floreren. Dat gun ik u van harte, Oof. Voor in uw tuin kunt u zelfs een upcyclingvogelhuisje aanschaffen. Denkt u vooral buiten de gebaande spoorwegen, dat doen wij ook! 

Met vriendelijke groet,
Bert, Spoorbouwmeester

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.