Nieuwste onderwerp

Handreiking

‘Maar wat doe jij nu met je leven, dan?’ vraagt Arzu.
Rob neemt een hijs van zijn sigaret. ‘Ik werk bij de duurzaamheidscommissie van de gemeente. Op dit moment houd ik me bezig met het verkleinen van de carbon footprint van particulieren, en dan toegespitst op hun badkamers. Dat gaat over bijvoorbeeld,’ hij hijst weer, ‘natuurlijke ventilatiesystemen,’ zijn stem klinkt afgeknepen, hij blaast uit ‘waterbesparing van douchekoppen en toiletten, etcetera.’ Zijn sigaret is op, hij drukt hem uit in de asbak en klopt zijn handen af aan zijn broek.
‘Hoe ben je daar in gerold?’
‘Ik liep er stage in het laatste jaar van mijn studie.’
‘Bij de duurzaamheidscommissie?’
‘Ja.’
‘Oh, grappig.’
‘En jij?’ Rob drinkt het laatste slokje koffie uit zijn kopje en zet het terug op zijn schoteltje.
‘Ik ben freelancer.’
‘Oh ja.’
De serveerster staat aan hun tafel. ‘Hadden jullie nog iets gehad willen hebben?’
‘Ik wil wel een biertje,’ zegt Rob.
‘En voor u?’
‘Oké, ja, ik neem ook wel een biertje.’ Arzu tast naar haar telefoon, die in haar jaszak zit, en kijkt onder tafel hoe laat het is. Rob zwijgt en struint met zijn blik het terras af. Arzu ziet kleine rimpeltjes die van zijn ooghoeken naar zijn slapen gaan. Ze zijn iets lichter dan de huid ernaast. Een heel klein plukje donker haar zit voor zijn oor in een puntje gevouwen, als een verfspat van een kwast die iemand heeft laten vallen. Rob kijkt even naar Arzu en wendt dan zijn blik weer af.
Arzu doorbreekt de stilte. ‘Grappig hè, horecataal.’
Hij kijkt weer. ‘Hoezo?’
‘Nou, dat ze het zo formuleert. Hadden jullie nog iets gehad willen hebben.’
‘Oh ja.’
De serveerster is terug en zet twee glazen bier op de tafel. ‘Alsjeblieft.’
Rob pakt een glas en neemt een slok.
Arzu bijt op haar lip. ‘Nee, maar dat met Eva…’ Ze zucht. ‘Ik vind het wel jammer dat ik haar nooit meer spreek.’
Rob zet zijn glas terug, gaat achterover zitten en legt zijn elleboog op de rugleuning van zijn stoel, zijn hand op zijn achterhoofd. ‘Ja?’
‘Nou ja, we hadden inderdaad best wel een hechte vriendschap.’
‘Ja, ik had ook echt een klik met haar op werk.’
Arzu haalt haar schouders op.
‘Je kunt haar een bericht sturen?’ zegt Rob. ‘Misschien denkt ze er hetzelfde over.’

Naar het volgende deel
Naar het eerste deel

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Autumn (Ali Smith), Jij zegt het (Connie Palmen), en zoals elke winter een poging tot Anna Karenina (Tolstoj)

Wat luister ik?

Eeuw van de Amateur, Echt gebeurd, Invisibilia

Wat schreef ik?

Nog een heleboel meer op harlynnbouma. wordpress.com

Quote

'Je bent lekkerder dan je kijkt.' - Winnie de Poeh