Nieuwste onderwerp

Gordijnstof (3/5)

Poging driede NS Klantenservice
‘Ik wil u graag te woord staan, meneer, maar het heeft geen zin om tegen de telefoniste te schreeuwen.’ Oof duwt de headset recht op zijn hoofd en buigt zich weer over het ovenrooster. Verwoed haalt hij het staalborsteltje over de aangekoekte etensresten. Voor zijn werk telefoneert Oof veel en schafte een headset aan. Hij vond het zonde dat dat hij zijn handen niet optimaal kon gebruiken tijdens het bellen. De telefoontjes zijn grotendeels met zijn collega’s en hij vindt dat zij onzin uitkramen. Een tijdje klemde hij de telefoon tussen zijn schouder en oor om zijn handen vrij te hebben. Dat resulteerde in nekklachten. Een week was hij niet in staat zijn hoofd te draaien en verachtte hij uilen om hun uitzonderlijk roterend vermogen van de kop. Van de huisarts kreeg hij warmtezalf dat de pijn moest verlichtte. Het spul brandde zo erg dat Oof de pijn in zijn verkrampte nekspieren inderdaad niet meer voelde. Hij is er nog niet over uit of hij de zalf geniaal of stuitend vindt. Op eigen initiatief ging hij naar een acupuncturist. Hij heeft geen naaldenangst. Zijn moeder wel maar dat is misschien voortgekomen uit de heroïneverslaving van haar eerste man. ‘Uw telefoniste wilde mij niet serieus nemen. Ik vind dat kwalijk. In het keuzemenu zegt de NS haar klanten zo goed mogelijk te willen helpen.’ Met zijn vinger drukt Oof in het zwartgeblakerde gruis dat van het rooster is losgekomen. Het zou zo als gemalen koffie verkocht kunnen worden. Hij stopt zijn vinger in zijn mond en concludeert dat de smaak niet lijkt op koffie. ‘De tevredenheid van onze klanten staat altijd voorop. Ik vind het vervelend dat u dit niet zo ervaren heeft.’
‘Ik vind dat ook vervelend.’
‘Ja, dat snap ik.’ Het gespeelde begrip van de manager vindt Oof vermakelijk. Hij steekt nog een begruisde vinger in zijn mond. Het lukt hem niet om te achterhalen wat de aangebrande etensresten oorspronkelijk waren. ‘Waarmee is het, dat ik u zo goed mogelijk ga helpen?’
‘Ik wil graag weten waar ik de stof van de stoelbekleding in de trein kan krijgen. Ik wil daar gordijnen van maken, ziet u.’ Even denkt Oof dat de man heeft opgehangen maar na een aantal seconden hoort hij weer iets van een ademhaling.
‘Dat is een bijzondere vraag, meneer. Erg ongebruikelijk.’
‘Is dat erg?’
‘Nee, absoluut niet.’
‘Fijn.’
‘Wij verschaffen alleen geen informatie over technische aspecten van onze treinen.’
‘Waarom niet?’
‘Dat is ons beleid.’
‘Wat een ontzettend dom beleid.’
‘Voor klachten verwijs ik u graag naar het online klachtenformulier.’

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.