Nieuwste onderwerp

Gordijnstof (2/5)

Poging tweede conducteur

‘Goedendag allemaal, vervoersbewijs alstublieft.’ Uit het borstzakje van zijn overhemd haalt Oof zijn ov-chipkaart. De kleine vierkante versie van zichzelf lacht hem toe. Op de foto lacht hij met ontblote tanden. Bij het zien van de foto weet hij dat hij niet met zijn mond open moet lachen en dat hij geplastificeerd niet beter uit de verf komt. Tussen zijn vingers laat Oof het plastic pasje een beetje opbollen. Om hem heen heeft iedereen zijn ov-chipkaart paraat. De conducteurs zijn nog niet halverwege de wagon. Het verbaast Oof elke keer dat hij meteen naar zijn ov-chipkaart grijpt en gaat zitten wachten tot de conducteur is geweest. Conducteurs hanteren een efficiënte werkwijze maar niet zozeer een snelle. Niet per se langzaam maar gewoon niet opmerkelijk snel. Het verbaast Oof daarnaast dat hij elke keer de vervaldatum op zijn ov-chipkaart leest. En de sticker waarop staat dat misbruik van de noodrem wordt bestraft. De Engelse formulering vindt hij het mooist klinken. ‘Een goedemiddag meneer, uw vervoersbewijs graag.’
‘Zou ik u iets mogen vragen?’
‘Uiteraard, al wil ik nog steeds uw vervoersbewijs zien.’ Geërgerd geeft Oof zijn ov-chipkaart aan de conducteur. Hij houdt niet van insinuerende opmerkingen, ook niet als ze een grappige intentie hebben. Bij iemand anders had hij er misschien neutraal tegenover kunnen staan maar bij deze man niet. Deze man heeft een randje dat voor hem aandoet als zo’n knutselkartelschaar; hij knipt, het effect ziet er grappig uit maar dat is het niet. Oof zet een tolerante glimlach op want zijn ego is nu van ondergeschikt belang. ‘Weet u waar ik de bekleding van deze stoelen kan krijgen?’ Oof klopt op het zitvlak naast zich. ‘Meneer, ik controleer op vervoersbewijzen in deze trein, ik heb hem niet gebouwd.’
‘Weet u wie deze trein wel gebouwd heeft?’
‘Nee.’
‘Weet u wel wie ik kan benaderen die wel weet wie deze trein gebouwd heeft?’
‘Ik controleer vervoersbewijzen, meneer. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met de klantenservice’   

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.