Nieuwste onderwerp

Gordijnstof (1/5)

De huidige gordijnen die Oof voor zijn ramen heeft hangen zijn van ecru gekleurd linnen. Het is niet zo zeer dat hij ze lelijk vindt. Ze zijn degelijk en vrij neutraal. Ze houden overdags het zonlicht tegen en ’s nachts het licht van een lantaarnpaal. Hij heeft alleen niks met deze gordijnen. Voor zijn werk reist Oof wekelijks met de trein naar het hoofdkantoor waar de verplichte coördinatie-overleggen plaatsvinden. Hij reist tweede klas en krijgt zijn reiskosten vergoed. Als hij eerste klas zou willen reizen, moet hij dat aanvragen bij zijn werkgever en wordt hij van de kerstpakket- en paasmandlijst gehaald. Oof reist, met of zonder kerstpakket en paasmand, sowieso graag tweede klas omdat hij de stoelbekleding van de tweedeklas stoelen mooi vindt. Hij weet dat hij veel met zijn gordijnen zou hebben als ze van diezelfde stof gemaakt zouden zijn. Vanochtend besloot hij zijn gordijnstofwens te realiseren omdat hij vindt dat waarmee je de buitenwereld buitensluit mooi moet zijn en hij graag iets met zijn gordijnen heeft. 

Poging eende medepassagier
Oof kijkt naar de vrouw diagonaal tegenover hem. Mensen gaan, als er voldoende plek is, bij een vierzits niet direct tegenover je zitten. Schijnbaar is het risico dat je knieën tegen die van je medepassagier aanbotsen beangstigend. Oof vindt het juist een bijzonder fenomeen en bedenkt er namen voor. Knieknuffelen. Knietje kussen. Kroelknieën. Hij zag eens een documentaire over een vrouw die een irrationele angst had met betrekking tot knieën. Ze durfde die van anderen en die van haarzelf niet aan te raken. ‘Heeft u misschien een idee waar ik de bekleding van deze stoelen zou kunnen krijgen?’ De vrouw diagonaal tegenover hem laat het boek dat ze leest even op de punt van haar knie rusten. Oof is blij voor haar; ze durft haar eigen knie met een boek aan te raken. ‘Nee, geen idee.’
‘Oké.’

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.