Nieuwste onderwerp

Wennen

Eerste: Je bent hier.

Het was Jurriaans idee om samen op vakantie te gaan. Ik had een tussenjaar, maar nog geen echt reisplan. Mijn jaar bestond uit werken en ik zou het ook niet erg hebben gevonden als dat gewoon was doorgegaan. Ik ben niet het type dat 4 maanden door Zuid-Amerika of Zuidoost Azië wil trekken. Het zou echt iets voor mij zijn geweest om het een beetje te laten lopen.
Toen Jurriaan vroeg of ik samen met hem een rondreis door Europa wilde maken, zei ik ja. Al was het geen volmondig ja. Ik wist niet of ik het leuk zou vinden. We zijn nog nooit samen op vakantie geweest en ik moest wennen aan het idee.

Ik zei ja op een manier waarop je geen nee zegt.
Jurriaan daarentegen begon te plannen. We moesten een auto kopen, een reisplan maken, spullen verzamelen. Met we bedoel ik vooral hij. Bij veel dingen, ook in de rest van mijn leven, is mijn mening niet sterk genoeg om ergens tegenin te willen gaan, maar ook niet sterk genoeg om door te willen duwen.

Wat mij altijd leuk heeft geleken is naar het Noorden reizen tot je op de langste dag van het jaar de zon niet ziet ondergaan. Een rondje maken om de Oostzee tussen Zweden en Finland.
Jurriaan wilde graag naar de Karpaten, een berggebied in Roemenië. Dus daar gingen we heen. Het was meer zijn reis dan de mijne.
Veel dingen waren meer zijn plan dan het mijne.

Een auto bijvoorbeeld. Ik heb nog nooit een auto bezeten. Ik heb niet eens mijn rijbewijs, maar samen kochten we een busje.
Een daktent, want een gewone tent was niet goed genoeg. Zou het niet handig zijn als we een tent op het dak van onze auto hebben die je in een minuut of twee op kan zetten en af kan halen.
Kaarsen, verschillende soorten parfums, een kookstel, een koelbox, een maatpak voor speciale kampeer-gelegenheden, een gereedschapskist, fietsen (de aanvankelijke bedoeling was brommers).

Niets maakt de reis slechter, sterker nog, een kookstel meenemen is alleen maar prettig en een koelbox hartstikke handig.
Het is gewoon anders. Buiten mijn comfort zone.
Schoorvoetend liet ik alles toe.
Ik zei ja op een manier waarop je geen nee zegt.

 

Volgende: Link

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Ender's Game, Game of Thrones, The Magicians

Wat vind ik?

De zin 'Ik heb geen tijd' is onzin

Wat luister ik?

Reply All, Here Be Monsters, The Memory Palace

Wat schreef ik?

'Het geheugen van een olifant', prentenboek met Jan Jutte, uitgeverij Lemniscaat (2018)

Quote

Far and away the best price life has to offer is work hard at work worth doing - Theodore Roosevelt.