Nieuwste onderwerp

Cederhout

‘Je haar ruikt lekker.’ Ik wil mijn gezicht tegen haar achterhoofd drukken maar ze helt haar lichaam naar voren. Ik volg haar beweging en kom met mijn neus tussen haar schouderbladen uit. Geagiteerd maakt ze zich helemaal van me los en kruipt tussen mijn benen weg. ‘Niet doen.’ bijt ze me toe en blijft op haar knieën tegenover me zitten. Het langwerpige afvoerrooster ligt als een metalen grens tussen ons in. Het doet me denken aan een wildrooster die je in bossen tegenkomt. Ik neem de rol van wildzwijn aan en kan er niet overheen. Haar lichte huid is tegen de donkere kleur van de antracieten badkamertegels bleek. Het maakt haar lelijker. Ik vind haar mooi op onze turquoise bank.

‘Je doet beestachtig tegen me.’ Ik grinnik en bijna zeg ik dat ik net mentaal getransformeerd ben in een wildzwijn. Ze sist iets. Waarschijnlijk een verwensing maar ik kan het niet verstaan door de douchestralen die langs mijn hoofd stromen. ‘Ik vind de geur van je haar gewoon lekker. Dat is toch niet-’
‘Banaal wezen! Altijd maar geilen op mijn lichaam.’ In haar nek verschijnen rode vlekken. Ik zie nu pas dat ze over de rest van haar lichaam kippenvel heeft. We hebben de verwarming in de badkamer niet aangezet. ‘En zonder tieten? Met uitgezakte dijen? Wat ben ik dan hè. Ben ik ook nog lekker zonder haar?’ Ze drukt zich overeind en stapt van het verhoogde douchegedeelte af. Van de wastafel grist ze mijn scheerapparaat. Vanochtend heb ik het scheerapparaat opgeladen. Ik kijk hoe ze het apparaat op haar hoofd zet en ongestructureerd heen en weer haalt. Blonde plukken vallen op de donkere tegels. Ze zijn niet zo bleek als haar huid. ‘Hier! Heb je je lekkere geur.’ snauwt ze terwijl ze plukken haar naar me toe smijt. ‘Wat ruik je! Opwinding? Seksdrift?’ Ik pak een pluk haar en snuif eraan. ‘Voornamelijk cederhout.’

 

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.