Nieuwste onderwerp

Asymmetrieën

Om kwart over vier stommelen ze het trapje van ‘T Keldertje af. Hij voorop, zij achter hem aan. Ze glijdt met haar voet van een van de treden en moet de ijzeren leuning grijpen om niet te vallen, niet dóór te vallen. Hij trekt haar aan haar elleboog overeind en duwt met zijn voet de eerste klapdeuren voor haar open. Ze proppen zich in het halletje en stromen dan door naar binnen. Hij loopt direct op de bar af, zij blijft dralen bij de ingang. Vijf minuten later komt hij terug met twee biertjes. Ze zegt iets in zijn oor en toont hem haar bovenarm, hij inspecteert de losse stukjes vel die door haar val bijeen zijn gerimpeld. Hij wrijft, ze trekt een pruillip.
Nu zoenen ze, hij vooroverbochelend, zij met haar rug hol en haar arm om zijn nek geklemd. Bier klotst over de rand van de glazen heen op de vloer. Dan laat ze hem los, begint te dansen. Hij zet een glas aan zijn lippen en drinkt het in één teug leeg. Zij pakt het andere glas met beide handen aan terwijl ze met haar voeten blijft stappen. Hij legt zijn handen op haar heupen en begeleidt haar halve draaicirkel, als een pottenbakker die zijn zojuist voltooide vaas nog één keer controleert op asymmetrieën.

Naar het volgende deel
Naar het eerste deel

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Autumn (Ali Smith), Jij zegt het (Connie Palmen), en zoals elke winter een poging tot Anna Karenina (Tolstoj)

Wat luister ik?

Eeuw van de Amateur, Echt gebeurd, Invisibilia

Wat schreef ik?

Nog een heleboel meer op harlynnbouma. wordpress.com

Quote

'Je bent lekkerder dan je kijkt.' - Winnie de Poeh