Nieuwste onderwerp

Rietje

Arzu volgt Eva zwijgend naar het gemeentehuis, waar haar fiets staat. Het duurt even voor Eva erin slaagt de sleutel in het slot te steken. Ze tilt haar rechterbeen over het frame.
‘Ik zal niks met hem doen,’ zegt Arzu.
Eva haalt haar schouders op en duwt haar fiets van de stoep.
Arzu legt een hand op het stuur. ‘Beloofd, ja?’
Eva knikt kort, zonder haar aan te kijken. Arzu ziet haar kaakspier gespannen staan. Dan kijkt Eva over haar schouder naar de straat, gaat op het zadel zitten en fietst weg. Met haar ogen volgt Arzu de onscherpe rode vlek van Eva’s achterlicht, tot het om de hoek verdwijnt.

Als Arzu de Pool binnenkomt, zit Rob nog aan de hoge tafel. Hij leunt erop met zijn onderarmen, zijn gezicht wordt van onderaf verlicht door het blauwe schijnsel van het scherm van zijn telefoon. Pas als ze naast hem schuift, kijkt hij op. ‘Eindelijk! Waar waren jullie? Waar is Eva? Wow, wat ben je koud.’ Hij wrijft hard met zijn hand over haar arm.
‘Eva is naar huis,’ zegt Arzu. De pitcher Zuidpool staat nog onaangeroerd op tafel. Ze trekt de kan naar zich toe en hapt naar een rietje, vangt er twee.
Rob kijkt weer naar zijn scherm en begint te typen. Een paar minuten lang hoort Arzu alleen keihard Banger hart, het zachte getik en iets luidere shwoop-shwoop van Robs telefoon en haar eigen slokken in haar trommelvliezen.
Dan keert Rob zijn mobiel om en legt hem met een klap op tafel. ‘Zo! Maar wij kunnen in ieder geval die pitcher nog even legen, toch?’

Naar het volgende deel
Naar het eerste deel

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Autumn (Ali Smith), Jij zegt het (Connie Palmen), en zoals elke winter een poging tot Anna Karenina (Tolstoj)

Wat luister ik?

Eeuw van de Amateur, Echt gebeurd, Invisibilia

Wat schreef ik?

Nog een heleboel meer op harlynnbouma. wordpress.com

Quote

'Je bent lekkerder dan je kijkt.' - Winnie de Poeh