Nieuwste onderwerp

Stijfsel (10)

Als ik weer boven ben ga ik op bed liggen. Het bed dat ik heb bij mn ouders thuis is een twijfelaar, net te krap voor twee personen, maar ik neem toch nooit iemand mee naar huis. Ik kijk naar het portret van Goethe boven mijn bed. Het werk van Warhol is geïnspireerd op het portret van Goethe in Pompeï. In de typische Warhol kleuren, net als zijn portretten van Marilyn Monroe of koningin Beatrix. Goethe’s markante grote hoed is hier blauw.

Het is nep natuurlijk, het is een ingelijste poster. Toen ik het twee jaar geleden ophing in mijn kamer vroeg mijn moeder me wie Goethe was. Ik antwoordde dat hij schrijver was, daarna vroeg ze niet door. Over de Mussolini buste op mijn bureau heeft ze nooit iets gevraagd.

Ik zet muziek aan op mijn telefoon. Het nummer dat bovenaan staat in mijn suggesties is van de The Weather Girls, “it’s raining men”. Ik zing het mee zonder geluid, de tonen in het nummer kan ik met geen mogelijkheid halen, en ik dans terwijl ik op bed lig.

Als het nummer voorbij is ga ik weer achter mijn bureau zitten en sla mijn macBook weer open. Meteen verschijnt het lege word-document weer. Bovenaan de pagina staat nog steeds de titel van het document, om dat kracht bij te zetten zet ik daar mijn naam onder. Ik hoef dit niet te schrijven, het is geen opdracht. Maar het idee was bij me opgekomen dat ik dit jaar doelen voor mezelf moet stellen. Misschien komt dat omdat ik overal om mij heen mensen aan de weg zie timmeren. Klasgenoten winnen wedstrijden, worden al vermeld in tijdschriften en zijn al bezig met netwerken.

Buiten laat een man met grijs haar en een Burberry regenjas aan zijn hond uit. De Duitse herder loopt met zijn tong uit zijn bek op hem vooruit. Het dier stopt even voor mijn huis, snuffelt aan het gras aan de straatkant en gaat zitten. De man in de regenjas mort even om vervolgens een plastic zakje uit zijn jaszak te halen. Zodra de hond klaar is staat hij op en wil weer doorlopen. De oude man probeert onhandig de lijn strak te houden terwijl hij met het zakje de drol opraapt.

Ik kijk op mijn telefoon, ik heb App’jes van Martin, Marieke, een paar groeps-chats, Rutger en Paul. Die van Paul bekijk ik het eerst.

>Veilig thuisgekomen nog?;)

>Ik vond het leuk gisteren!

>Heb je vanavond zin om uit te gaan?

Ik twijfel even of ik dit wel moet doen, maar ik moet nu antwoorden want hij kan straks zien dat ik dit bekeken heb.

<Ik ben veilig thuis ja;)

<Ik vond het ook leuk

<Als jij uitgaat wil ik wel mee;P

Direct vraag ik me af waarom ik dit stuur, misschien was het beter geweest om het bij één keer te houden of hem in ieder geval niet mijn nummer te geven.

Ik bekijk Rutgers berichtjes.

>Heey vegaboy

>Hoe was jouw vrijdagavond?

>Ik ben een beetje brak

<Hey wonderboy

<Wat heb je gedaan dan?

<Mijn vrijdagavond was weinig interessant.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Maxim Gorki, Jack Kerouac, Joost de Vries, Marguerite Duras

Wat luister ik?

David Bowie.

Wat kijk ik?

House of Cards

Quote

“Sweatpants are a sign of defeat. You lost control of your life so you bought some sweatpants.” -Karl Lagerfeld