Nieuwste onderwerp

Cappuccino

‘Toch een beetje raar gelopen, hè?’
‘Hoe bedoel je?’
Rob brengt zijn hand naar zijn achterhoofd en veegt zijn haar omhoog. ‘Nou ja, na die ene avond, dat we elkaar nooit meer gezien hebben.’
Arzu schudt haar haar over haar schouder en lacht. ‘Tsja, zo gaat dat meestal bij een one night stand.’
Robs knippert vier, vijf keer met zijn ogen en doet dan zijn mond dicht. ‘Ja, natuurlijk. Ik bedoel-’ hij blijft vegen met zijn hand, ‘ik zag Eva daarna ook alleen nog maar een paar keer op werk. Maar die is inmiddels ook verhuisd?’
‘Dat weet ik niet, ik heb ook geen contact meer met haar.’
‘Nee? Jullie waren toch zo hecht?’
Arzu haalt haar schouders op. ‘Gewoon uit het oog verloren, I guess.’ Ze pakt een suikerzakje, schudt het, scheurt het open en begint dunne suikerstrepen op de schuimlaag van haar cappuccino te tekenen.
Rob haalt een pakje sigaretten uit zijn broekzak. Het plastic zit er nog omheen, hij trekt het eraf met een soepele cirkelbeweging van zijn pols.
‘Rook je?’ vraagt Arzu.
‘Ja, maar niet vast, hoor. Alleen als ik er zin in heb. Gelegenheden, zeg maar. Dat vind ik belangrijk, dat ik weet dat ik er ieder moment mee kan stoppen. Dan raak je ook niet verslaafd.’ Hij steekt er een op.
‘Oké,’ zegt ze.

Naar het volgende deel
Naar het eerste deel

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Autumn (Ali Smith), Jij zegt het (Connie Palmen), en zoals elke winter een poging tot Anna Karenina (Tolstoj)

Wat luister ik?

Eeuw van de Amateur, Echt gebeurd, Invisibilia

Wat schreef ik?

Nog een heleboel meer op harlynnbouma. wordpress.com

Quote

'Je bent lekkerder dan je kijkt.' - Winnie de Poeh