Nieuwste onderwerp

Weerzien

Ha Arzu, ik zit al buiten. Gr Rob.
Het is vijf over twee, ze is te laat van huis vertrokken. Zodra ze de hoek omslaat en het Grote Plein oploopt, vertraagt ze haar pas. Ze kijkt om zich heen. Het café waar ze moet zijn is aan de overkant, naast wat vroeger de Pool was – de stoelen en tafels staan nu opgestapeld op een kluitje, de meubels van de naburige terrassen zijn al aan de overwoekering begonnen.
Een man met een pet en een te grote jas spreekt haar aan terwijl ze oversteekt. ‘Dag mevrouw, mag ik u iets vragen. Heeft u misschien een euro voor me?’ Arzu pakt haar portemonnee en geeft de man vijftig cent. Ze denkt aan Rob die daar ergens moet zitten, en dat hij haar misschien al gezien heeft.
Dan, als ze dichterbij komt, ziet ze hem zitten aan een tafeltje in het midden van het terras. Hij heeft nog hetzelfde kapsel als tien jaar geleden: kort van achteren en wat langer bovenop. Hij draagt een lichtblauw overhemd met opgerolde mouwen, een colbert hangt over de lege stoel naast hem. Hij heeft haar al gezien en staat op. ‘Hallo!’ Ze kussen elkaar drie keer en Arzu neemt plaats.

Naar het volgende deel
Naar het eerste deel

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Autumn (Ali Smith), Jij zegt het (Connie Palmen), en zoals elke winter een poging tot Anna Karenina (Tolstoj)

Wat luister ik?

Eeuw van de Amateur, Echt gebeurd, Invisibilia

Wat schreef ik?

Nog een heleboel meer op harlynnbouma. wordpress.com

Quote

'Je bent lekkerder dan je kijkt.' - Winnie de Poeh