Nieuwste onderwerp

Gaap (3)

Er moesten twee assistentes aan te pas komen. De een hield een kotszakje onder mijn kin terwijl de ander het slangetje met de camera door mijn keel naar binnen hengelde. De dokter keek op een scherm en humde.
‘Ja, het lijkt sterk op de clostridium mascarene
De assistente met de slang knikte.
‘Wilt u het zelf zien?’ vroeg de dokter.
Ik onderdrukte een kokhalsneiging, mompelde iets als ‘uhuh’ en keek vanuit mijn ooghoek naar het scherm, met zoveel spanning op mijn nek dat ik dacht dat die elk moment zou knakken als een bloemsteeltje.

‘Het lijkt erop dat u geïnfecteerd bent met de Monomane Papegaaibacterie, een micro-organisme met bewerkelijk DNA. Bepaalde enzymen worden beschreven met externe indrukken uit zijn leefomgeving, en door een onbekende trigger kan het deze informatie plots tot uitdrukking brengen. Je kunt de bacterie overal oppikken, hoewel het zelden voorkomt. We kunnen hem met een simpele ingreep verwijderen.’
Ik gaf over in het papieren zakje.

Mensen kijken me nog steeds aan op straat. Afgelopen vrijdag moest ik naar het gemeentehuis omdat mijn paspoort was verlopen. Ik moest een nummertje trekken uit een apparaat dat veel te groot leek voor zo’n kleine functie. Het wachten leek wel uren te duren, en ik voelde hem als een golf door mijn lichaam aankomen. Zodra ik mijn mond open deed hieven alle mensen om me heen hun hoofd op, keken me gespannen aan. Het was de beste gaap die ik ooit heb gehad.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

J.D. Salinger, Zadie Smith, Maartje Wortel, Kristien Hemmerechts, Miranda July

Wat vind ik?

Soms muntjes, soms gedumpte meubelstukken, een enkele keer een mens

Wat luister ik?

Angel Olsen, Laura Marling, Nina Simone, Joni Mitchell, Tame Impala, Arctic Monkeys

Quote

"there's definitely, definitely, definitely no logic" - Björk