Nieuwste onderwerp

Colloquium (5)

‘Wat is dit?’

‘Je ijsje.’

‘Dit is een bevroren Danoontje op een stokje. Dat is niet waar ik ja tegen heb gezegd.’

‘Zeg dan geen ja.’

‘Vraag dan of ik een bevroren Danoontje op een stokje wil.
Dit is misleiding, wat je nu doet. Ik verheugde me op een cornetto, of op z’n minst een waterijsje.’

‘Er bestaat geen cornetto met abrikoossmaak.’

‘Dat weet ik toch niet. Strawberry cheesecake ijs bestaat ook.’

‘Dat is Ben & Jerry’s.’

‘Heerlijk ijs.’

‘Ben & Jerry’s heeft ook geen ijs met abrikoossmaak.’

‘Ik hoef ook niet per se ijs met abrikoossmaak, ik wil gewoon een cornetto.’

‘Die hebben we niet.’

‘Dat weet ik! Ik ben niet seniel.’

‘Je bent mijn man. En je schreeuwt tegen me.’

‘Jij bent mijn vrouw. En je geeft me bevroren toetje als ijs.’

‘Als kind maakte ik ze heel vaak met mijn moeder. Elke zondag; zelf ijsjes maken.’

‘Zie ik eruit als een kind?’

‘Zo gedraag je je wel.’

‘Zie jij eruit als een kind?’

‘Zo behandel je me wel.’

‘Zie jij hier kinderen?’

 

‘Ga je je bevroren Danoontje op een stokje nog eten?’

‘Nee.’

‘Dan leg ik hem terug in de vriezer. Ik vind het zonde als hij smelt.’

‘Heel zonde.’

‘Wil je hem op het dienblad leggen? Dan neem ik alles in een keer mee.’

‘Nee. Ik ga cornetto’s halen.’

‘De supermarkt is dicht.’

‘Ik ga één cornetto halen bij de snackbar.’

‘Ze zijn veel duurder als ze per stuk verkocht worden.’

‘Niet misleid worden, heeft helaas een hogere prijs.’

‘We zeggen allemaal wel eens ja op iets dat achteraf tegenvalt.’

‘Cornetto’s vallen nooit tegen.’

 

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.