Nieuwste onderwerp

Moeder (2/3)

Concretisering nummer twee
Wij wonen in een vrij oud huis. In een aantal kamers hangt er een ietwat muffe lucht. Het is niet storend maar je bent je er wel van bewust. In de bijkeuken ligt de oorspronkelijke houtenvloer en staan de gerbils. Die combinatie zorgt ervoor dat daar de mufheid naar penetrant omslaat. Nu heeft mijn moeder met die muffe lucht weinig van doen, praktisch gezien, niks eigenlijk. Uitzonderlijk, want mensen op leeftijd ruiken vaak muf. Mijn moeder gebruikt een subtiele maar goedwerkende parfum, dat moet ik haar meegeven. Waarmee ik het moeizame contact met mijn moeder wil verduidelijken zijn geurstokjes. Voor in de bijkeuken had mijn vrouw dit weekend geurstokjes gekocht. De geurzakjes die we daarvoor gebruiken, gaven al een tijdje geen geur meer af. Na de aanschaffing instrueerde mijn vrouw dat we om de paar dagen de stokjes moeten omdraaien voor de meest optimale opneming en verspreiding van de geurolie. Exact op dat moment realiseerde ik dat mijn moeder niet is als een geurzakje maar als geurstokjes. Geurzakjes zijn ideaal; je legt ze ergens neer, daar doen ze hun werk en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Geurstokjes werken zo niet. Mijn moeder werkt zo niet. Bij haar kun je, net als bij die stokjes, niet uitgaan van éénmaal een juiste installatie en daarna de zelffunctionering. Als ik niet om kijk naar mijn moeder gaat ze disfunctioneren en spreidt ze haar disfunctionering uit naar mij, naar mijn vrouw, onze gerbils. Ze wordt penetrant. Niet muf, penetrant. Mijn vrouw heeft geurzakjes gehaald gevuld met een melange van vanille en kamperfoelie. Dat heeft mij goed gedaan.   

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.