Nieuwste onderwerp

Moeder (1/3)

U vroeg mij wat duidelijker te zijn over de moeite die ik ervaar in de relatie met mijn moeder. Zelf noem ik het liever een verstandhouding want ik associeer het woord relatie met iets positiefs. Een relatie heb ik met onze gerbils, met mijn squashpartner, mijn vrouw.
Zoals u weet vind ik het lastig mijn emoties concreet in woorden uit te drukken en mijzelf vocaal uitdrukken, is, dat weet u ook, een gevoelig punt door mijn verdikte tong. Ik heb weldegelijk nagedacht over verduidelijking van de moeite in de verstandhouding met mijn moeder. Concrete woorden van emotie blijven nog altijd uit maar het is me gelukt het met alternatieve aspecten te duiden. Hieronder heb ik deze aspecten uiteengezet en daarbij concreet en duidelijk zijn als streven genomen. Ik vind dat het aardig tot goed gelukt is een beeld te schetsen van hoe ik me tot mijn moeder verhoud.
Een volgende afspraak moeten we volgens mij nog inplannen. Kunt u mij daarover mailen? Ik raak hoog in mijn spanning van telefonisch contact.

Concretisering nummer een
Er bestaat erg veel verschil in de wijze waarop wc’s doorspoelen. Tussen de reguliere wc’s zit over het algemeen niet significant veel verschil. Hoewel, bij goede vrienden van ons klinkt de doorspoeling als een kabbelende beek; heel uitzonderlijk. Dit doet overigens niet ter zake. Ik zal ter zake blijven. Hetgeen dat ik wil aanhalen voor deze concretisering is de trein-wc. Specifiek genomen het doortrekken ervan. Ik ga vaak met de trein. Ik plas vaak. Van de week besefte ik dat een trein- wc veel duidelijk kan maken. Mijn moeder is een trein-wc, zo kunt u het zien. Specifieker genomen is ze als het doortrekken ervan. Bent u bekend met de doortrekking van wc’s in de trein? Dat is niet vergelijkbaar met een reguliere wc. Ik zou willen dat ik mijn moeder functioneert als een reguliere wc; de gedoseerde en constante doorspoeling en nadien het rustig bijvullen van het reservoir. Mijn moeder is niet rustig. En ik ben niet rustig in haar nabijheid. Ik verhoud mij, zo kunt u het zien, tot mijn moeder als de prop wc-papier. Ik kom, al dan niet geforceerd, bij haar terecht. Zo gaat; wc-papier wordt in de wc-pot gegooid. Ik kom bij mijn moeder en zij is een trein-wc. Als de doortrekking ervan. Enkelen seconden ben ik in haar nabijheid en ze trekt me weg. Sleurt me weg. Ze zuigt. Ze zuigt zo ontzettend erg. Heeft u het zuigen van een doortrekkende een trein-wc eens gehoord? Dat is niet fijn. Mijn moeder is niet fijn. Ik vind mijn moeder niet fijn, zo kunt u het zien. 

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.