Nieuwste onderwerp

Stijfsel (7)

Bij de bushalte steek ik nog een sigaret op en kijk nog even naar de afbeelding van de impotente man die in de foetushouding tussen de lakens ligt. Over twee weken moet de uitslag van de SOA-test terugkomen. Misschien zijn de klachten wel echt te wijten aan het roken. Ik dacht altijd dat die afbeeldingen op sigarettenpakjes bedoeld waren voor mensen die al een dikke tien jaar rookten.

De zon schijnt, maar in de verte is het al oorlog in de lucht. Dikke grijze wolken rollen vadsig over de lichte stapelbewolking. Het voelt niet als zomer.

Ra ra Rasputin russia’s greatest lovemachine” klinkt het door mijn oortjes als ik in de nagenoeg lege bus zit. Voorin, achter de buschauffeur, zit een ouder stel. Zij zit nog steeds dicht tegen hem aan. Hij heeft zo’n wandelstok met een rubberen knop aan de onderkant tegen zijn stoeltje leunen.

Ik stap uit en loop door het park naar huis. Als ik het grindpad oploop, zie ik dat mijn vaders BMW niet voor de deur staat.

 

Als ik de woonkamer in kom gelopen zit mijn moeder op de bank. De radio staat zachtjes aan, oude top-40 liedjes vullen zachtjes de kamer. Ze leest een blad over vakantiehuisjes in Frankrijk. Ze draagt haar ronde leesbrilletje, maar kijkt nog steeds moeilijk naar de lettertjes op de pagina. In haat middenscheiding zie ik de grijze uitgroei weer omhoog kruipen. Naast haar, op de platte armleuning van de bank, staat een glas witte wijn, het is half één.

‘Waar was je?’ Ze staat het blad dicht en legt het naast zich op de bank.

‘Bij een vriend,’ antwoord ik terwijl ik naar de keuken loop om een glas cola in te schenken.

‘Wie?’

‘Je kent hem niet.’

‘Je doet toch geen rare dingen hè?’

Ik denk aan de zwarte leren halsband die ik vannacht om mijn nek had, dat Paul de lijn steeds aantrok en ik dan enthousiast moest blaffen. Ik zat op handen en knieën, Paul zat op zijn knieën achter mij.

‘Nee ik doe niets raars.’

‘Ik was ongerust,’ zegt ze en zet haar leesbril af.

‘Dat is toch nergens voor nodig, ik word over een week twintig, ik kan best voor mezelf zorgen.’

‘Nou je bent toch homo,’ ze pakt haar wijnglas en neemt een slok, ‘jullie soort is toch kwetsbaar. Kijk maar naar dat stel in Arnhem met die betonschaar laatst.’

‘Is het niet vroeg om aan de wijn te zitten?’

‘Ik ben 45, dat mag ik toch zeker zelf wel weten,’ ze neemt nog een slok, ‘daarbij is het zondag.’

‘Inderdaad, dag des here,’ zeg ik en verlaat de woonkamer om naar boven te gaan.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Maxim Gorki, Jack Kerouac, Joost de Vries, Marguerite Duras

Wat luister ik?

David Bowie.

Wat kijk ik?

House of Cards

Quote

“Sweatpants are a sign of defeat. You lost control of your life so you bought some sweatpants.” -Karl Lagerfeld