Nieuwste onderwerp

Audiotranscriptie

Audiotranscriptie – verhoor sessie twee – Pavel Beaumont (14 jaar)

Kent u de serie House; over die dokter die mank loopt? [stilte] Niet alle afleveringen. Die van seizoen zeven? [stilte] Dat weet u niet. O, oké … In een aflevering van dat seizoen opereert dokter House zichzelf in de badkuip. [stilte] Nee, niet aan zijn nier. Aan zijn been; het been waardoor ie mank loopt. [stilte] Alfie en ik wilden liever zijn been doen, maar dat wilde Kiefer zelf niet. [stilte] Omdat hij voetbalde … Benen zijn belangrijk met voetbal. [stilte] U bedoelt het belang van de nieren? Daar stonden we niet bij stil eigenlijk. Wel dat je twee nieren hebt. Daarom werd het uiteindelijk zijn nier. [stilte] Je kunt met één nier leven. En we dachten met een nier of een stuk ervan misschien nog geld te kunnen verdienen. [stilte] Iedereen weet van illegale orgaanhandel. [stilte] Dat vindt u gek? Hoe oud bent u? [stilte] Geen privévragen. Oké. U bent namelijk van een andere generatie denk ik. Alles gebeurt op internet. [stilte] Ja, zo zijn we ook aan de spullen gekomen. Op eBay konden we alles vinden. Behalve hechtingsdraad, gek toch? Heel veel scalpeermessen en dan geen hechtingsmateriaal. [stilte] De propofol? [stilte] Ja, ook internet maar waar precies weet ik niet. Dat moet u aan Alfie vragen. Hij wordt toch ook verhoord? [stilte] Dat mag u niet zeggen. [stilte] Want het idee was van ons alle drie. We deden het bij mij omdat er bij mij donderdagavond niemand thuis is. Mijn ouders hebben stijldansen op donderdag. Ik haat stijldansen. [stilte] Danst u graag? [stilte] O ja, geen privévragen. Mag ik dan wel naar de wc? 

[Verhooronderbreking van 4.33 minuten in verband met toiletbezoek ondervraagde]

Kiefer kon de jive, wist u dat? [stilte] Nee, ik weet niet meer over de propofol, dat zei ik toch al. [stilte] Wat het doet wel, ja, dat zochten we op. Het is het meest gebruikte narcotische middel omdat het de hartslag en de ademhaling het meest stabiel houdt. Dat leek ons het best voor een thuisoperatie. [stilte] Het was in elk geval niet eBay. Op eBay vonden we trouwens wel zo’n echt operatieschort, echt hilarisch. We zagen ze met beertjes. En met vissen maar die waren voor kleine kinderen. [stilte] Dit deden we allemaal met z’n drieën hè. Noteert u dat? [stilte] Ja, ik was diegene die sneed, alleen omdat Alfie dat niet durfde. [stilte] Al ben ik er volgens mij wel goed in. Ik heb een heel vaste hand, dat heb ik van mijn vader. [stilte] Maar onze voorbereidingen waren ook goed. [stilte] Internet! U snapt er echt niet veel van. [stilte] Gewoon op youtube, daar staan video’s op van operaties. We hebben er denk ik twee van een niertransplantatie gekeken en van onze eigen operatie vier. [stitle] Lumbar nephrectomy surgery; klinkt stoer toch? [stilte] Kiefer kwam nog met het idee van een operatiesimulator maar we konden geen gratis versie vinden. [stilte] Misschien had ik dan beter kunnen oefenen. Hoewel het volgens mij niet aan mijn snijwerk lag. [stilte] Weet u dat? [stilte] Daar mag u geen uitspraak over doen. [stilte] Want zijn bloed bleef in het bad doordat we de stop er in hadden gedaan. Hebben ze dat nog kunnen gebruiken? [stilte] Ook daarover mag u niks zeggen. U mag niet veel zeggen. [stilte] Het is de propofol geweest hè? [stilte] We lazen dat Michael Jackson waarschijnlijk aan een overdosis propofol is overleden. Ik zei nog tegen Alfie dat we niet meer moesten toedienen. [stilte] U weet de bloedwaardes niet. [stilte] U mag niet veel zeggen en u weet niet veel. [stilte] Wist u dat Kiefer de moonwalk kon? [stilte] U weet genoeg voor nu. Oké. [stilte] Mag ik nu naar huis?  

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.