Nieuwste onderwerp

Jas

10.

Arzu staat op, pakt de rand van haar legging vast en trekt hem omhoog terwijl ze haar knieën om en om buigt en strekt. ‘Gaan jullie anders alvast fietsen, ik neem zo de bus.’
‘Waar spreken we af?’ vraagt Rob. Hij inspecteert de lege wodkafles en komt ook overeind.
‘Ik stap uit bij het Grote Plein, of hoeven jullie niet meer te pinnen?’
Rob en Eva moeten nog pinnen.
Eva trekt haar jas aan. ‘Dan zien we je zo.’
‘Wacht even, jij hebt geen telefoon bij je toch?’ vraagt Arzu.
‘Nee, die ben ik vergeten.’
‘Dan moeten wij even nummers uitwisselen Rob.’
Rob pakt zijn telefoon. ‘Hoe spel je jouw naam?’
‘A R Z U,’ zegt Arzu. Ze noemt haar telefoonnummer op.
‘Zullen we gaan?’ Eva legt haar hand op Robs arm.
‘Bel me even, dan heb ik jouw nummer ook,’ zegt Arzu. ‘Nou, tot zo!’

Eva en Rob zetten hun fiets voor het gemeentehuis.
‘Laten we alvast maar in de rij gaan staan,’ zegt Rob. Hij gebaart naar de groep mensen die voor de pinautomaat staan te wachten. Ze lopen ernaartoe.
‘We hadden wat drank mee moeten nemen voor onderweg. Nu word ik weer nuchter.’ Eva hupt op en neer.
‘Ze is hier vast zo,’ zegt Rob. ‘Het eerste rondje is trouwens voor mij!’ Hij kijkt van Eva’s gezicht naar haar voeten en weer terug. ‘Heb je het koud?’ Hij trekt zijn jas uit en hangt die om haar schouders, wrijft over haar armen en lacht breed. ‘Zo beter?’
Er trilt iets tegen Eva’s heup. Het is Robs telefoon die nog in de binnenzak van zijn jas zit. Eva haalt hem tevoorschijn. ‘Bus gemist! Ik kom zsm, x’ leest ze voor. ‘OK,’ zegt ze terwijl ze het intypt. Ze drukt op verzenden. ‘Typisch Arzu, altijd te laat.’ Ze lacht.
‘We kunnen wel alvast ergens naar binnen gaan?’ Rob pakt zijn telefoon uit Eva’s handen. Zijn vingers schieten over het toetsenbord en hij stopt het toestel in zijn broekzak. ‘Zo. Ik heb gezegd dat ze naar de Pool moet komen.’ Ze zijn aan de beurt om te pinnen, Rob pakt zijn portemonnee. ‘Handig dat we nummers hebben uitgewisseld.’

Naar het volgende deel
Naar het eerste deel

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Autumn (Ali Smith), Jij zegt het (Connie Palmen), en zoals elke winter een poging tot Anna Karenina (Tolstoj)

Wat luister ik?

Eeuw van de Amateur, Echt gebeurd, Invisibilia

Wat schreef ik?

Nog een heleboel meer op harlynnbouma. wordpress.com

Quote

'Je bent lekkerder dan je kijkt.' - Winnie de Poeh