Nieuwste onderwerp

T-shirt

3.

Eva’s bovenbeen wordt warm. Zonlicht valt door een spleet tussen de gordijnen op haar bed. De huid in haar zij zit bekneld onder Marcs arm, het prikt. Marc heeft een vuist van zijn hand gemaakt die een stukje boven de matras zweeft. Eva ziet de pezen van zijn onderarm aanspannen en weer ontspannen. Hij ademt zwaar in haar oor. Zijn blote borst ligt tegen haar rug, het is plakkerig tussen hun lichamen.

Er zweven kleine stofjes in het blok licht en de haartjes op haar warme stuk been lijken zelf ook licht te geven. Eva begint ze te tellen op de maat van Marcs gehijg. Bij twintig gromt hij en rolt dan van haar weg. Haar natte rug voelt direct koud. Nog niet eens een kwart van de haartjes geteld.

Van beneden roept haar vader. ‘Eva! Eten!’
Eva trekt haar sokken aan en staat op. ‘Eet je mee?’
‘Nee, ik ga al met Ab eten, eerst nog even sporten.’ Hij gaat rechtop zitten en kijkt naar haar. ‘Waarom ga je niet eens mee naar de sportschool?’
‘Ik houd niet van sporten, dat weet je best.’ Eva pakt haar T-shirt en houdt het voor zijn gezicht. ‘Wist je dat je T-shirt niet met een kleine T kan schrijven?’
‘Wat? Natuurlijk kan dat wel,’ Marc trekt het condoom van zijn piemel en knoopt het dicht. Hij prikt in Eva’s navel. ‘Ik bedoel alleen maar, Eef…’ Hij zucht. ‘Ab zei het laatst. Dat hij het gek vond dat ik met jou ging, omdat ik normaal altijd veel lekkerdere chicks had. Maar ik zat te denken. Je bent eigenlijk net zo knap als mijn ex, je gezicht bedoel ik. Alleen je lichaam matcht niet.’
Eva kijkt hem niet aan terwijl ze haar spijkerbroek aantrekt.

In de hal gaat Eva op de trap zitten terwijl Marc zijn hoofd om de deur van de woonkamer steekt. ‘Tot ziens meneer.’
Eva hoort de stem van haar vader. ‘Ah Marc, eet je niet mee?’
Marc zwaait met zijn helm. ‘Nee, dank u. Volgende week misschien.’ Hij trekt de deur dicht en grijnst naar Eva. Dan duwt hij zijn onderlip naar beneden. ‘Ach, Eef… Ik ga heus niet bij je weg hoor, het maakt mij echt niet uit dat je wat zwaarder bent. Maar misschien is het voor jezelf gewoon fijn als je wat lekkerder in je vel zou zitten.’

Eva blijft zitten tot ze zijn scooter niet meer hoort. Als ze opstaat, ziet ze zichzelf in het glas van de deur. Haar haar zit aan de rechterkant plat en in de war, maar ze laat het zo. Ze loopt naar de woonkamer. Haar vader zit al aan tafel en lacht naar haar. Voor hem staat een schaal dampende lasagne, hij heeft een spatel in zijn hand en klopt op de rugleuning van de stoel naast hem.
Eva gaat zitten. Met de spatel begint haar vader een stuk af te bakenen.
Ze schudt haar hoofd. ‘Niet zo’n trek.’

Naar het volgende deel
Naar het eerste deel

 

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Autumn (Ali Smith), Jij zegt het (Connie Palmen), en zoals elke winter een poging tot Anna Karenina (Tolstoj)

Wat luister ik?

Eeuw van de Amateur, Echt gebeurd, Invisibilia

Wat schreef ik?

Nog een heleboel meer op harlynnbouma. wordpress.com

Quote

'Je bent lekkerder dan je kijkt.' - Winnie de Poeh