Nieuwste onderwerp

Zaterdag (3)

Te laat.
Ze hebben geen tijd afgesproken, maar hij is te laat, dat voelt hij.
Normaal gesproken zorgt Andreas altijd dat de snelheidsmeter op zijn dashboard precies blijft steken bij het streepje van de honderd, maar nu gaat hij daar ruim overheen, die dingen zijn toch op marge afgesteld. Hij haalt een paar vrachtwagens in en rijdt dan achter een klein paars autootje dat blijft hangen op de linkerbaan. Voor hij doorheeft wat hij doet geeft hij een tik op de claxon, hij schrikt zelf van het lawaai.
‘Hey!’ roept hij, meer tegen zichzelf dan tegen de paarse auto. ‘Doe ff normaal man. Doe even rustig.’ Hij mindert vaart en duikt naar rechts.
Ze hebben geen tijd afgesproken, houdt hij zichzelf de rest van de weg als een soort mantra voor. Het maakt niet uit als je wat later bent. Automobilisten lopen meer risico dan mensen die met het vliegtuig gaan.
Hij denkt aan Matthijs en aan de 2500 euro. Geen flauw idee hoe groot de kans is dat hij, of eigenlijk Simon, de weddenschap wint. Maar in de tussentijd kan hij maar beter geen boete krijgen voor “rijden als een opgefokte idioot”.

« terug naar blog

Reageer

Wat luister ik?

Regina Spektor, Simple Plan, Guy Sebastian, Hillsong United, Laura Pausini

Wat denk ik?

Let all who are thirsty come. Let all who wish receive, the water of life freely.

Wat schreef ik?

De twee jaar nadat (Lemniscaat, 2012)

Quote

"Indien iemand mij zou bewijzen dat Christus buiten de waarheid staat, en indien het een feit zou zijn dat de waarheid Christus uitsloot, dan zou ik liever bij Christus blijven dan bij de waarheid." - Fjodor Dostojevski, brief aan Natalia Fonvizina -