Nieuwste onderwerp

Woensdag (6)

Minutenlang probeert hij een patroon te ontdekken in de vlekken op het plafond.
Als hij terugkijkt naar de televisie ziet hij een minister die medeleven betuigt. Onderin flikkert een lichtkrant: ZEKER 88 DODEN BIJ CRASH HOLLANDIA 225 – AANTAL NEDERLANDSE SLACHTOFFERS NOG ONBEKEND – DIRECTIE HOLLANDIA ONTKENT PROBLEMEN BRANDSTOFTANK
Andreas pakt zijn telefoon uit zijn broekzak en scrolt naar de sms’jes van Henk van eerder die avond, toen hij in de trein naar huis zat. Hij was aan boord, luidt de eerste. Kort, maar krachtig als een kaakslag. Drie minuten later de tweede: Kun jij Sanne bellen? We hebben haar nummer niet. Henk en hij hebben bij het afscheid op het vliegveld afgesproken om contact te houden, maar hij heeft de berichten nog niet beantwoord.
De naam ‘Sanne’ staat direct boven ‘Simon’ in zijn contactenlijst. Andreas opent haar profiel en kijkt naar haar foto, de foto die hij zelf heeft gemaakt – bewogen, natuurlijk, maar je kunt Sanne er direct op herkennen. Al is het maar door haar blauwgrijze ogen die hem strak aankijken, lief én streng, je weet het bij haar nooit precies.
Zijn duim zweeft tot drie keer toe vlak boven het scherm. Hij belt niet.
Als de voice-over zijn verhaal over de black box begint te herhalen, zet Andreas de televisie uit. Hij staat op van de bank en loopt in één rechte lijn de trap op naar boven. Geen tijd voor tanden poetsen of Bijbel lezen. Deze dag moet nú afgelopen zijn.
Hij wurmt zich langs zijn bed en trekt de la van zijn nachtkastje open. Achterin de la ligt een kwartlege strip met witte ovaalvormige pillen. Het is lang geleden dat hij zichzelf er een gunde. Zo vaak heeft hij zichzelf in de afgelopen maanden tegengehouden als hij weer eens niet kon slapen, maar vandaag is er geen twijfel, geen interne strijd.
Vandaag heeft hij verdomme geen enkele keus.

« terug naar blog

Reageer

Wat luister ik?

Regina Spektor, Simple Plan, Guy Sebastian, Hillsong United, Laura Pausini

Wat denk ik?

Let all who are thirsty come. Let all who wish receive, the water of life freely.

Wat schreef ik?

De twee jaar nadat (Lemniscaat, 2012)

Quote

"Indien iemand mij zou bewijzen dat Christus buiten de waarheid staat, en indien het een feit zou zijn dat de waarheid Christus uitsloot, dan zou ik liever bij Christus blijven dan bij de waarheid." - Fjodor Dostojevski, brief aan Natalia Fonvizina -