Nieuwste onderwerp

Dr*k

Het meisje met het rode haar is weer in mijn bar. Als altijd komt ze tijdens het laatste uur dat ik open ben binnenlopen, om aan mijn bar te hangen en gin-tonics te drinken.

Ik wrijf bierglazen droog.
‘Hij heeft me mee naar een hotel genomen,’ zegt ze.
Ik knik. Mijn handen doen pijn van de ammoniak in mijn droogdoek. ‘Welke was dat ook alweer? Die van de boot?’
‘Boot?’
‘Er was er toch eentje met een bootje in Friesland? En ontbijt op dek? Gebakken, gekookte en geklutste eitjes?’
‘O wauw, nee dat is alweer een maandje geleden.’
Mijn rug doet pijn. Mijn ogen branden. Ik wil ook rood haar hebben en aan de bar komen hangen bij mensen die aan het werk zijn terwijl ik ginnetjes drink die mijn figuur oneerlijk gestroomlijnd houden. Om te vertellen over mijn vierde vlam in drie weken.
‘En die van het hotel is van daarna nog weer…?’ vraag ik.
‘Ja. Maar we zien elkaar super intensief hoor. Vier keer per week denk ik.’
‘Hoe heb jij daar tijd voor?’
‘Voor liefde maak je tijd.’
Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn in wiens leven dat echt zo werkt. In het mijne gaat dat in ieder geval anders. Ik moet al een week lang mijn nagels knippen en het komt er gewoon niet van,’ zeg ik.
‘Hij woont bij mij om de hoek,’ zegt ze.
‘Mijn nagelknipper ligt in mijn kledingkast,’ zeg ik.
‘Wil jij je nagels eigenlijk wel knippen?’
‘Ja,’ zeg ik. Ik heb me voorgenomen om niet meer te zeggen dat ik druk ben. Zeggen dat je druk bent is een modeverschijnsel, en daar heeft het bij mij niks mee te maken. Ik vind nou eenmaal bijna alles leuk en nee zeggen is een leerproces.
‘Waarom doe je het dan niet gewoon?’
‘Ik wil nog zo veel meer doen,’ zeg ik.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Augusten Burroughs, Dimitri Verhulst, Jan Wolkers, gebruiksaanwijzingen, veiligheidsvoorschriften

Wat vind ik?

Een dobbelsteen in de blubber naast de tramrails. Een paraplu in mijn fietskrat. Een puntenslijper met twee ingangen naast mijn voordeur. Een baboesjkapoppetje in mijn brievenbus.

Wat kijk ik?

Man and chicken, Mary and Max, Harvie Krumpet, Catch me if you can, Chicken run, The never-ending story

Wat schreef ik?

Weekend Warriors (korte film, 2015). Watergames (korte film, 2015), Onderbeds (korte film, 2016). Takhil (korte film, 2016), Ministerie van Relatielegetimatie (Korte film, 2016), Anita's roedel (korte documentaire, 2018)

Quote

“Ik blijf mijn hele leven bij jou wonen.” Hij glimlachte. “Dat denk je nu.” “Dat blijf ik altijd denken.” “Ooit wil je hier weg. Dan wordt dit eiland te klein voor jou.” “Niet, het blijft hier altijd even groot.” “Maar jij niet.” “Dan begin ik een eigen eiland. Daar.” Ik wees met mijn want richting de plek waar het ijs overging in slobberende golven. “Als ik elke dag op dezelfde plek een kei gooi, dan komt daar vanzelf een eiland.” (Uit Birk, door Jaap Robben)