Nieuwste onderwerp

Woensdag (3)

‘Het zou echt iets voor Simon zijn om zijn vlucht te missen.’
‘Hij heeft niet gebeld, Henk. Geen bericht gestuurd. Dit was zijn vlucht. Dat weet ik zeker.’ De stem van Gea klinkt schel en hard.
Andreas kijkt weg. Hij komt al meer dan tien jaar bij Simon’s ouders, maar dit is anders, onvergelijkbaar zelfs. Normaal gesproken is Simon erbij om elke stilte te vullen met een gek verhaal.
Bij de ingang staat een jonge vrouw vertwijfeld om zich heen te kijken. Twee jongens discussiëren met elkaar aan een tafel vlakbij de bar. Niemand huilt, denkt Andreas, niemand schreeuwt of schopt tafeltjes om. Waarom eigenlijk niet?
Als er een stewardess langs hun tafeltje loopt, tikt Andreas haar op de arm. ‘Pardon, mevrouw, wij zijn hier naartoe gestuurd, maar wat gaat er precies gebeuren? Heeft u hier meer informatie voor ons? Kunnen we misschien de passagierslijst zien?’
Ze schudt haar hoofd. ‘Die hebben we hier helaas niet beschikbaar, meneer.’
‘Wat kunt u ons dan wél vertellen?’
Meteen begint ze te ratelen. ‘Wat we weten is dat er hulpdiensten ter plaatse zijn. Verder raden wij u aan om hier te blijven wachten, want zodra er meer informatie beschikbaar is, zal dat hier als eerste worden verspreid. Als u in de tussentijd iets wilt drinken, kan ik dat voor u regelen?’
‘Ik wil niets drinken, ik wil gewoon weten wat er gebeurd is.’
‘Dat begrijp ik, meneer…’ zegt de stewardess. Ze drukt haar kin naar beneden, bijt op haar lip en kijkt Andreas maar half aan. Als die verder niets meer zegt, pakt ze de lege theeglazen van tafel en loopt verder.
Het is stil aan tafel, maar Andreas weet niet hoe lang, hij weet überhaupt niet hoe laat het is. ‘Ik weet even niet wat ik nu moet zeggen.’
‘Wachten, jongen,’ zegt Henk. ‘We kunnen alleen maar wachten.’

« terug naar blog

Reageer

Wat luister ik?

Regina Spektor, Simple Plan, Guy Sebastian, Hillsong United, Laura Pausini

Wat denk ik?

Let all who are thirsty come. Let all who wish receive, the water of life freely.

Wat schreef ik?

De twee jaar nadat (Lemniscaat, 2012)

Quote

"Indien iemand mij zou bewijzen dat Christus buiten de waarheid staat, en indien het een feit zou zijn dat de waarheid Christus uitsloot, dan zou ik liever bij Christus blijven dan bij de waarheid." - Fjodor Dostojevski, brief aan Natalia Fonvizina -