Nieuwste onderwerp

Donderdag

‘De koffieautomaat doet het niet.’
Joshua brengt het alsof hij een schokkende ontdekking heeft gedaan, maar in werkelijkheid is hij al de vierde collega die erover klaagt vanochtend. Hij buigt zich over het bureau van Andreas, kijkt even over zijn schouder om te zien of hij de aandacht heeft, en vervolgt dan: ‘Zouden ze hier soms ook te weinig brandstof in hebben gedaan?’
Aan andere bureaus wordt gelachen, maar Andreas kijkt niet op van zijn scherm. ‘Een koffieautomaat werkt niet op brandstof.’
Even kijkt Joshua theatraal om zich heen. ‘Jongens, volgens mij moet de grap bij Andreas nog even “landen”.’
Met een harde klap slaat Andreas op zijn bureau. Hij kijkt Joshua aan alsof hij zijn hoofdpijn via oogcommunicatie aan hem zou kunnen doorgeven.
‘Josh, dit kan echt niet. Too soon,’ zegt Carolien, terwijl ze hem een mok in zijn handen duwt. Hij kijkt haar verbaasd aan, maar ze zegt: ‘Handgezet, in het keukentje. En nou weer aan het werk jij.’
Terwijl Joshua met zijn koffie het kantoor uit loopt, gaat Carolien zitten aan het bureau naast dat van Andreas. ‘Tenminste één iemand hier die nog weet te overleven zonder machines,’ zegt ze, en ze glimlacht naar hem.
Hij reageert niet. In plaats daarvan stort hij zich weer op het invoeren van de nieuwe accountcodes in het gebruikerssysteem van Sound Insurances. De codes zijn niet ingewikkeld, maar het stickertje op de zijkant van zijn beeldscherm leidt hem af. De naam Sound Insurances is natuurlijk een referentie aan de Engelse uitdrukking ‘safe and sound’, wat dan ook de slogan van het bedrijf is, maar het nieuwe logo ziet eruit als een klein speakertje waar geluidsgolven uit komen. Flauw, vindt Andreas, en bovendien zet het de klant op het verkeerde been.
In de daaropvolgende twintig minuten probeert hij er niet naar te kijken, en zich in plaats daarvan te focussen op de cijferreeksen.
‘Wil jij ook?’ vraagt Carolien.
Hij schudt zijn hoofd, kijkt niet op van zijn scherm. Verschillende externe toezichthouders komen binnenkort controles uitvoeren op de liquiditeit van het bedrijf. Die toezichthouders moeten toegang krijgen tot een gedeelte van het netwerk, maar allemaal in verschillende gedeeltes en zeker niet allemaal tegelijkertijd. Ondanks zijn hoofdpijn is hij vanochtend gewoon aan dat werk begonnen.
Zonder iemand te vertellen over Simon.

« terug naar blog

Reageer

Wat luister ik?

Regina Spektor, Simple Plan, Guy Sebastian, Hillsong United, Laura Pausini

Wat denk ik?

Let all who are thirsty come. Let all who wish receive, the water of life freely.

Wat schreef ik?

De twee jaar nadat (Lemniscaat, 2012)

Quote

"Indien iemand mij zou bewijzen dat Christus buiten de waarheid staat, en indien het een feit zou zijn dat de waarheid Christus uitsloot, dan zou ik liever bij Christus blijven dan bij de waarheid." - Fjodor Dostojevski, brief aan Natalia Fonvizina -