Nieuwste onderwerp

Dwerggeitensokjeskwast 2

Mijn pogingen tot make-upgebruik kwamen nadien in fases.

Ik ging evenals de rest van mijn basisschoolklasje door een lipglossfase. Toen hoorden we dat lipgloss van walvissenvet wordt gemaakt. Ik ben er tot op de dag van vandaag niet achter gekomen of dat echt waar is, maar het zorgde er wel voor dat ik nadien nooit meer lipgloss op deed.

Ik had de fase waarin ik drie kleuren oogschaduw van mijn moeder over elkaar smeerde, net zo lang tot het een schaduw van een onbenoembare kleur vormde. Toen zei de moeder van Marieke dat het gelukkig donker was op het kerstdinertje op school, dus dat het dan wel kon. Ik besloot dat ik er niet uit wilde zien als een crackhoer bij kerstverlichting en stopte met mijn ogen schaduwen.

Ik had rond mijn zestiende de donkerbruine glitterfase waarin ik zowel boven als onder mijn ogen een laag oogschaduw smeerde. Toen hoorde ik iemand fluisteren dat ik er uitzag als een discochocoladepanda. Dat vond ik eerst best gaaf. Tot ik me realiseerde dat jongens van mijn leeftijd daar niet zo wild van werden. En dat panda’s best wel sloom en gevlekt vond. En dat mijn eigen huid ook best wel gevlekt was.

Ik had de fase waarin ik mezelf mascara leerde gebruiken. De eerste twee weken vroeg het meisje met de grootste tieten van de klas steevast of ik gehuild had op de fiets. Daarna beheerste ik de kunst van mascara op mijn wimpers aanbrengen in plaats van daaromheen.

Ik had de fase waarin ik vond dat ik van nature mooi genoeg was.

Ik had de fase waarin ik wilde dat ik nog vond dat ik van nature mooi was.

Ik had de fase waarin ik vreesde dat andere mensen konden ruiken dat ik mezelf niet meer van nature mooi vond.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Augusten Burroughs, Dimitri Verhulst, Jan Wolkers, gebruiksaanwijzingen, veiligheidsvoorschriften

Wat vind ik?

Een dobbelsteen in de blubber naast de tramrails. Een paraplu in mijn fietskrat. Een puntenslijper met twee ingangen naast mijn voordeur. Een baboesjkapoppetje in mijn brievenbus.

Wat kijk ik?

Man and chicken, Mary and Max, Harvie Krumpet, Catch me if you can, Chicken run, The never-ending story

Wat schreef ik?

Weekend Warriors (korte film, 2015). Watergames (korte film, 2015), Onderbeds (korte film, 2016). Takhil (korte film, 2016), Ministerie van Relatielegetimatie (Korte film, 2016), Anita's roedel (korte documentaire, 2018)

Quote

“Ik blijf mijn hele leven bij jou wonen.” Hij glimlachte. “Dat denk je nu.” “Dat blijf ik altijd denken.” “Ooit wil je hier weg. Dan wordt dit eiland te klein voor jou.” “Niet, het blijft hier altijd even groot.” “Maar jij niet.” “Dan begin ik een eigen eiland. Daar.” Ik wees met mijn want richting de plek waar het ijs overging in slobberende golven. “Als ik elke dag op dezelfde plek een kei gooi, dan komt daar vanzelf een eiland.” (Uit Birk, door Jaap Robben)