Nieuwste onderwerp

Later

Ik had een late shift in de bar. Het meisje met het oranje haar keek me aan. Ze woonde om de hoek en kwam vaker samen afsluiten. Ik wist alles van haar, behalve hoe ze heette.
‘Ik weet het nu echt zeker,’ zei ze, ‘Ik val op oudere mannen.’
‘Hoeveel ouder?’ vroeg ik.
‘Twintig jaar, dertig jaar? Van die papa-beren.’
‘Dus jij wordt een cougar,’ zei ik.
‘Is dat niet precies het tegenovergestelde?’ zei ze.
‘Ja,’ zei ik, ‘Maar over veertig jaar is jouw doelgroep uitgestorven. En dan moet je iets anders.’
Ze knipperde met haar ogen. ‘Verdomme. Verdomme zeg. Dus de man die aan mijn sterfbed gaat zitten moet nog geboren worden?’
Ik knikte. Ze knipperde met haar ogen.
‘Jezus… Later als we groot zijn is wel echt nu he?’ zei ze. ‘Of wordt het weer minder ingewikkeld, ergens?’
Ik schonk haar glas bij.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Augusten Burroughs, Dimitri Verhulst, Jan Wolkers, gebruiksaanwijzingen, veiligheidsvoorschriften

Wat vind ik?

Een dobbelsteen in de blubber naast de tramrails. Een paraplu in mijn fietskrat. Een puntenslijper met twee ingangen naast mijn voordeur. Een baboesjkapoppetje in mijn brievenbus.

Wat kijk ik?

Man and chicken, Mary and Max, Harvie Krumpet, Catch me if you can, Chicken run, The never-ending story

Wat schreef ik?

Weekend Warriors (korte film, 2015). Watergames (korte film, 2015), Onderbeds (korte film, 2016). Takhil (korte film, 2016), Ministerie van Relatielegetimatie (Korte film, 2016), Anita's roedel (korte documentaire, 2018)

Quote

“Ik blijf mijn hele leven bij jou wonen.” Hij glimlachte. “Dat denk je nu.” “Dat blijf ik altijd denken.” “Ooit wil je hier weg. Dan wordt dit eiland te klein voor jou.” “Niet, het blijft hier altijd even groot.” “Maar jij niet.” “Dan begin ik een eigen eiland. Daar.” Ik wees met mijn want richting de plek waar het ijs overging in slobberende golven. “Als ik elke dag op dezelfde plek een kei gooi, dan komt daar vanzelf een eiland.” (Uit Birk, door Jaap Robben)