Nieuwste onderwerp

Intiem

Ik koop een flacon intieme waszeep van het Kruidvat.
Het afrekenen van intieme reinigingsmiddelen voelt gênant. Gelukkig wel net iets minder dan condooms uit de schandstand naast de kassa uitzoeken, met een hele rij alleenstaande moeders achter me. Dat ik ze allemaal dezelfde gedachte hoor denken. Kutwijf, zij nog wel.
Maar toch.

Voor het eerst sinds altijd staat er een jongen achter de kassa.
‘Goedemiddag mevrouw,’ zegt hij. Zijn r rolt alsof hij er een bonus voor krijgt.
‘Hoi,’ zeg ik. ‘Ik heb een klantenkaart.’
‘Komt u hier vaker?’ zegt hij.
‘Ja,’ zeg ik. ‘Iedere derde woensdag van de maand.’
Hij knikt alsof hij me bloedserieus neemt en scant mijn waszeep. ‘Dat doet u snel.’
‘Ook wel eens voor andere dingen,’ zeg ik.
Hij trekt een wenkbrauw op. ‘Oja?’
‘Andere dingen dan kutzeep bedoel ik,’ zeg ik. Ik wil mezelf slaan. Er bestaat een categorie terminologie die je spottend in je eigen hoofd gebruikt. En die daar het beste ook blijft.
‘Wilt u het bonnetje?’ vraagt hij.
‘Nee hoor,’ zeg ik. ‘Ik weet inmiddels wel dat het werkt.’
‘Prima,’ hij trekt het bonnetje van de printer. ‘Dan kan ik hem boven mijn bed hangen.’
‘Ha,’ zeg ik, en voel de blikken prikken van de alleenstaande moeders in de rij achter me. Kutwijf, zij nog wel.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Augusten Burroughs, Dimitri Verhulst, Jan Wolkers, gebruiksaanwijzingen, veiligheidsvoorschriften

Wat vind ik?

Een dobbelsteen in de blubber naast de tramrails. Een paraplu in mijn fietskrat. Een puntenslijper met twee ingangen naast mijn voordeur. Een baboesjkapoppetje in mijn brievenbus.

Wat kijk ik?

Man and chicken, Mary and Max, Harvie Krumpet, Catch me if you can, Chicken run, The never-ending story

Wat schreef ik?

Weekend Warriors (korte film, 2015). Watergames (korte film, 2015), Onderbeds (korte film, 2016). Takhil (korte film, 2016), Ministerie van Relatielegetimatie (Korte film, 2016), Anita's roedel (korte documentaire, 2018)

Quote

“Ik blijf mijn hele leven bij jou wonen.” Hij glimlachte. “Dat denk je nu.” “Dat blijf ik altijd denken.” “Ooit wil je hier weg. Dan wordt dit eiland te klein voor jou.” “Niet, het blijft hier altijd even groot.” “Maar jij niet.” “Dan begin ik een eigen eiland. Daar.” Ik wees met mijn want richting de plek waar het ijs overging in slobberende golven. “Als ik elke dag op dezelfde plek een kei gooi, dan komt daar vanzelf een eiland.” (Uit Birk, door Jaap Robben)