Nieuwste onderwerp

Stukgebeukt

‘Mevrouw, wat is er met uw ventilator gebeurd?’ vraagt de jongen achter de servicebalie van de Gamma. Er hangt een doordringende lucht van gesmolten plastic en rubber rondom het meisje en haar kapotte ventilator.
‘Die is… stukgebeukt,’ zegt ze.
‘Stukgebeukt…?’ Hij kijkt vol medelijden naar de weerloze, dof glanzende ventilator.
‘Hij stootte tegen de muur,’ zegt ze.
‘En hoe heeft dat kunnen gebeuren?’ vraagt hij.
‘Hij stootte meerdere keren tegen de muur,’ zegt ze, ‘Kort achter elkaar. En toen zei hij plof.’
‘En toen bent u niet even gaan kijken en de stekker er uit gaan trekken?’ Ik hoor zijn verontwaardiging. Hij is het type man dat sussende geluidjes zou hebben gemaakt. Dat liefdevol de stekker zou hebben bevrijd. Dat het stuiptrekkende apparaat als een pasgeboren baby in zijn armen zou hebben genomen.
‘Nee,’ zegt ze, ‘Ik was even bezig.’
Kille woede op zijn gezicht. ‘Hoe zei u precies dat de ventilator meermaals tegen de muur aan stootte?’
Ze zwijgt een hele tijd, en buigt zich dan ver over de balie heen.
‘Ik had seks. Op de tafel. Waar de ventilator op stond.’
Hij kijkt tussen haar borsten, en dan in haar ogen. Als hij ergens nog meer een hekel aan heeft dan mensen die apparaten mishandelen, zijn het mensen die wel seks hebben. ‘Ah zo,’ zegt hij, ‘Dan vrees ik dat ik u geen nieuwe kan geven mevrouw. Seksschade valt niet binnen de garantie.’

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Augusten Burroughs, Dimitri Verhulst, Jan Wolkers, gebruiksaanwijzingen, veiligheidsvoorschriften

Wat vind ik?

Een dobbelsteen in de blubber naast de tramrails. Een paraplu in mijn fietskrat. Een puntenslijper met twee ingangen naast mijn voordeur. Een baboesjkapoppetje in mijn brievenbus.

Wat kijk ik?

Man and chicken, Mary and Max, Harvie Krumpet, Catch me if you can, Chicken run, The never-ending story

Wat schreef ik?

Weekend Warriors (korte film, 2015). Watergames (korte film, 2015), Onderbeds (korte film, 2016). Takhil (korte film, 2016), Ministerie van Relatielegetimatie (Korte film, 2016), Anita's roedel (korte documentaire, 2018)

Quote

“Ik blijf mijn hele leven bij jou wonen.” Hij glimlachte. “Dat denk je nu.” “Dat blijf ik altijd denken.” “Ooit wil je hier weg. Dan wordt dit eiland te klein voor jou.” “Niet, het blijft hier altijd even groot.” “Maar jij niet.” “Dan begin ik een eigen eiland. Daar.” Ik wees met mijn want richting de plek waar het ijs overging in slobberende golven. “Als ik elke dag op dezelfde plek een kei gooi, dan komt daar vanzelf een eiland.” (Uit Birk, door Jaap Robben)